Статьи

Image00025.jpg В управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків в Одеській області станом на 01.01.2007 р. на обліку перебувало 4964 особові справи потерпілих на виробництві та членів їхніх сімей. З перших днів роботи управління значна увага приділялася забезпеченню потерпілих на виробництві медико-соціальними послугами. Тільки у 2006 р. здійснено страхові виплати на суму більше 25,5 млн. грн., 403 інваліди внаслідок трудового каліцтва пройшли курс реабілітації у санаторіях. На це було виділено понад 0,9 млн. грн.
Слід відзначити, що за шість років роботи управління виконавчої дирекції Фонду усі виплати потерпілим на виробництві та особам, що мають на це право, проводилися своєчасно у терміни, встановлені чинним законодавством. Проводиться й забезпечення інвалідів праці ліками, інвалідними колясками, протезно-ортопедичними виробами, автомобілями тощо.
На обліку в головному управлінні праці та соціальної політики Одеської облдержадміністрації на одержання автомобілів перебувало 142 інваліди внаслідок трудового каліцтва.
У грудні 2006 р. між виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» було укладено договір про поставку 1118 автомобілів «Славута» для інвалідів внаслідок трудового каліцтва. У першому кварталі 2007 р. за кошти Фонду в Одеській області інвалідам було виділено 36 автомобілів, які були їм вручені. Порівняйте: за шість попередніх років управління забезпечило пересувним транспортом лише 14 інвалідів, і всі — за рішенням суду.
І ось в рамках підготовки до Дня охрони праці наприкінці березня на площі біля будинку Одеської облдержадміністрації вишикувалися вісім новеньких автомобілів «Славута». Їх власниками стали потерпілі на виробництві з Ананьївського, Балтського, Ізмаїльського, Татарбунарського районів області та Одеси.
Інвалід ІІ групи О. Петров приїхав із с. Кислиця Ізмаїльського району. Разом з ним на святкову церемонію вручення автомобіля прибули його родичі та супроводжуючий з відділення виконавчої дирекції Фонду в Ізмаїлі. Олег став інвалідом у 29 років. Зараз йому 35, він працює вчителем інформатики у Кислицькій загальноосвітній школі. Заочно навчається в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті.
Для мешканця Балтського району, інваліда ІІ групи І. Плішка автомобіль не просто засіб пересування, а надійний помічник у власному господарстві.
Інвалід ІІ групи В. Брічак вперше отримує автомобіль і не приховує своєї радості. Додому у Татарбунарський район він поведе свою білу «Славуту», сидячи за кермом.
У святковій обстановці ключі від автомобілів вручив заступник голови Одеської облдержадміністрації М. Сердюк.

С. МУЗИКАНТ, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Одеській області

На знімку:
потерпілий на виробництві
В. Брічак (ліворуч) отримує ключі
від новенької «Славути»
від заступника голови
Одеської облдержадміністрації
М. Сердюка.

Фото з архіву управління
виконавчої дирекції Фонду
в Одеській області



До списку