Статьи

Image00027.jpg Про незадовільний стан електромереж Тернопільщини на сторінках журналу йшлося вже не раз, але, як кажуть, віз і нині там.
У с. Мовчанівка Підволочиського району на одній з опор спільної підвіски кабель напругою 0,4 кВ прокладено безпосередньо по обладнанню радіолінії.
Трансформаторна підстанція ТП-38 призначена для подачі струму споживачам за допомогою повітряних ліній, але в даному випадку використано кабельні лінії, без захисту їх кожухами. Кабелі проходять через отвори в корпусі без ізолюючих втулок. ТП-38 не обладнана грозорозрядниками
Під час виконання будівельно-монтажних робіт при спорудженні 216-квартирного будинку по вул. Львівське шосе, 34/2 у Хмельницькому члени бригади місцевого колективногоImage00029.jpg підприємства «Цивільжитлобуд», яке очолює О. Струсовський, порушують вимоги державних будівельних норм і правил, інших нормативно-правових актів з охорони праці. Працюючи на висоті, переважна більшість будівельників не користується індивідуальними засобами захисту: касками, запобіжними поясами. Не роблять вони цього навіть тоді, коли приймають вантажі, що подаються вантажопідіймальним краном. Повністю відсутні захисні огородження небезпечних зон. Все це свідчить про відсутність на підприємстві відомчого контролю за станом охорони праці на робочих місцях.
За невиконання своїх службових обов’язків щодо здійснення контролю за додержанням підлеглими вимог нормативно-правових актів з охорони праці виконроба Г. Гереловського було притягнено державним інспектором Є. Капцевичем до адміністративної відповідальності. За недодержання вимог інструкцій з охорони праці під час виконання будівельно-монтажних робіт до адміністративної відповідальності були також притягнені деякі члени його бригади.


Василь СОПІЛЬНЯК



До списку