Наказ № 93 від 5 травня 2000 р.

Про організацію виконання рішень

Державної комісії з питань техногенно-

екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

від 07.04.2000 р. (протокол № 1)

„Про стан виконання Комплексної програми

збереження історичної забудови м. Львова”

На виїзному засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проведеному у м. Львові 07.04.2000 р., було розглянуто питання про стан виконання Комплексної програми збереження історичної забудови м. Львова і відзначено незадовільний стан її виконання. У зв’язку з цим Державна комісія дала відповідні доручення Львівській облдержадміністрації, Львівському міськвиконкому, міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади.

На виконання рішень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 07.04.2000 р. (протокол №1) „Про стан виконання Комплексної програми збереження історичної забудови м. Львова” в частині, що стосується функцій і повноважень Держбуду України

НАКАЗУЮ:

1. Управлінням і відділам Комітету за належністю питань надавати Львівському міськвиконкому необхідну організаційно методичну допомогу щодо:

- розробки і затвердження Правил використання та забудови території історичної частини м. Львова;

- внесення змін в категорії обліку пам’яток архітектури м. Львова;

- сприяння відновленню діяльності Державного історико-архітектурного заповідника в м. Львові, перегляду й затвердженню положення про заповідник;

- розроблення комплексного проекту регенерації заповідника протягом 2001 р.

2. Управлінню інженерного захисту територій (А.Б. Крищук) забезпечити організацію розроблення рекомендацій щодо застосування нових технологій для підсилення фундаментів будинків та несучої здатності водонасичених заторфованих ґрунтів у центральній частині м. Львова.

3. Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури (М.М. Кучерук) за участю інституту Укрзахідпроектреставрація забезпечити в установленому порядку підготовку, погодження і видачу реставраційних завдань, розгляд питання щодо можливості і надання Управлінню містобудування і архітектури Львівської облдержадміністрації повноважень щодо погодження проектної документації на реставраційно-ремонтні роботи пам’яток архітектури національного значення, розташованих в історичній частині м. Львова.

4. Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури:

- разом з Управлінням стратегії розвитку будівельного комплексу (Т.О. Шарапова) до кінця поточного року підготувати і подати до Мінекономіки пропозиції щодо законодавчого врегулювання питань впровадження сприятливого режиму інвестиційної діяльності під час здіснення реставраційно-ремонтних робіт на пам’ятках історії та культури;

- передбачати щорічно, починаючи з 2001 року, в планах реставраційно-ремонтних робіт фінансування заходів щодо збереження пам’яток історичної забудови м. Львова.

5. Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури, Управлінню містобудівної політики (А.О. Економов), Управлінню інженерного захисту територій, Управлінню стратегії розвитку будівельного комплексу на основі матеріалів, підготовлених Львівським міськвиконкомом, розробити для подання на скликання Львівській облдержадміністрації пропозиції щодо:

- внесення необхідних змін і доповнень до Комплексної програми збереження історичної забудови м. Львова;

- проекту рішення Кабінету Міністрів України про фінансування заходів з відселення 92 сімей з аварійних житлових будинків історичної забудови м. Львова;

- можливості запровадження на території історико-архітектурної забудови м. Львова спеціального режиму інвестиційної діяльності стосовно проектів із збереження, відновлення, реставрації та розвитку історичної забудови міста.

6. Управлінню містобудування і архітектури Львівської облдержадміністрації забезпечити двічі на рік, до 1 липня та до 1 січня року, що минає, надання Держбуду України інформації щодо виконання Комплексної програми збереження історичної забудови м. Львова; Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури на підставі отриманих матеріалів підготувати узагальнену інформацію про виконання зазначеної Комплексної програми для подання Кабінету Міністрів України до 10 липня та до 10 січня року, що минає.

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова КомітетуВ.М. Гусаков