Статьи

У журналі № 11 за 2006 р. у статті Леоніда Безуглого «Завод зупинився... і тихо!» йшлося про незадовільний стан охорони праці на окремих підприємствах Дніпропетровської області, в тому числі і на КП «Криворіжелектротранс».

Начальник управління житлово-комунального господарства Дніпропетровської облдержадміністрації О. Таслицький повідомив редакцію, що згадану статтю було обговорено в управлінні, критику визнано об'єктивною і конструктивною.
Управління житлово-комунального господарства видало наказ від 15.01.2007 р. № 9 про заходи щодо профілактики виробничого травматизму на підприємствах галузі. За підсумками перевірки Придніпровською ДІОП на транспорті та у зв'язку підприємства КП «Криворіжелектротранс» було розроблено заходи щодо усунення виявлених недоліків, визначено терміни їх виконання та відповідальних осіб.
Станом на 01.01.2007 р. всі порушення усунено. Наказом керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності осіб, з вини яких вони сталися.
Питання стану профілактичної роботи щодо запобігання виробничому травматизму на підприємстві КП «Криворіжелектротранс», у тому числі за підсумками перевірки Придніпровською ДІОП на транспорті та у зв'язку, внесено до порядку денного наради управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, проведення якої заплановано у першому кварталі 2007 р.

У журналі № 11 за 2006 р. у статті Надії Безуглої «Закон падіння» «Запоріжсталі» йшлося про окремі недоліки в управлінні охороною праці на підприємстві.

Голова правління ВАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» В. Сацький повідомив редакцію, що згадану статтю було розглянуто й обговорено в трудових колективах комбінату.
Розроблені за результатами спеціального розслідування нещасного випадку з Д. Іваненком заходи щодо усунення причин цього нещасного випадку, зазначені у згаданій статті, було виконано у встановлені терміни. З працівниками комбінату обговорено обставини та причини всіх нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом, що сталися як на комбінаті, так і на споріднених підприємствах гірничо-металургійного комплексу України.
Комбінат за період 2001— 2005 рр. на технічне переозброєння та оновлення основних фондів, які спрямовані на поліпшення стану робочих місць та умов праці, витратив 2 млрд. 890 млн. грн. власних коштів. У 2006 р. фактично на технічне переозброєння витрачено 520 млн. грн., на капітальний ремонт обладнання — 200 млн. грн. Нині ведуться підготовчі роботи з реконструкції сталеплавильного виробництва з переведенням на конвертерний спосіб виплавки сталі з безперервним розливанням та першочерговим будівництвом ливарно-прокатного модуля. На основі впровадження сучасних технологій на комбінаті постійно здійснюється комплекс заходів щодо технічного переозброєння металургійних і прокатних цехів.
Керівництво ВАТ «Запоріжсталь» вживає заходів для зниження рівня травматизму. Нині переглянуто і перебуває на затвердженні положення про систему управління охороною праці у ВАТ «Запоріжсталь».
Реорганізовано службу охорони праці. Створено нове бюро з дозвільної системи та нормативно-правових актів з охорони праці, що дало можливість зняти додаткові навантаження на інженерів відділу охорони праці. Введено положення про змагання з охорони праці за звання «Кращий колектив з охорони праці». Девіз змагання — «За безпечну працю та високу культуру виробництва». Передбачено матеріальне стимулювання структурних підрозділів, які добилися кращих показників з охорони праці.
Щокварталу на нарадах з охорони праці, щотижня на оперативних нарадах і на щоденній селекторній нараді голова правління ВАТ «Запоріжсталь» особисто розглядає питання стану травматизму та профілактичної роботи з охорони праці, що свідчить про те, що керівництво підприємства приділяє першочергову увагу питанням безпеки праці своїх працівників.



До списку