Про стан територіальної діяльності в будівництві

Рішення колегії від 29 серпня 2001 р. № 91

Територіальна діяльність в Україні здійснюється у восьми напрямах силами двадцяти однієї організації, що повністю забезпечують виконання необхідного комплексу робіт згідно з вимогами ДБН А.2.3-1-99 “Територіальна діяльність в будівництві. Основні положення”.

Проте останнім часом з окремих регіонів надходять пропозиції щодо призначення територіальними місцевих спеціалізованих організацій, які не мають належного банку даних і фахівців відповідної кваліфікації із системним підходом до вирішення питань на державному рівні.

Збільшення кількості територіальних організацій призведе до зниження їхнього статусу у проведенні єдиної технічної політики в будівництві України.

Колегія вирішила:

1. Узяти до відома інформацію Управління інженерного захисту територій та промислової забудови щодо стану територіальної діяльності в будівництві України.

2. Відзначити ефективність роботи територіальних організацій з питань комплексного розвитку та управління територіями, інженерної і транспортної інфраструктури, забезпечення надійності та безпечної експлуатації будівель і споруд, формування повноцінного життєвого середовища.

3. Обмежити розширення Переліку територіальних організацій за напрямами діяльності, передбаченими ДБН А.2.3-1-99, і, як виняток, надавати дозволи на внесення доповнень до Переліку за рішенням Держбуду при наявності відповідного обгрунтування.

Голова колегії

В.Череп

___________