ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ ІЗ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ З КОНТРОЛЮ ЗА ВИКОРИСТАННЯМ І ОХОРОНОЮ ЗЕМЕЛЬ

ЛИСТ

від 08.09.2008 р. N 6-8-2857/1272

Щодо надання роз'яснення

Держземінспекцією розглянуто лист Управління з контролю за використанням та охороною земель в Івано-Франківській області стосовно надання роз'яснення щодо необхідності подання агрохімічного паспорта земельної ділянки для отримання дозволу на зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) земельних ділянок. За результатами розгляду повідомляємо таке.

Однією із умов отримання дозволу на зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) земельної ділянки є наявність агрохімічного паспорта земельної ділянки, що є документом, який підтверджує наявність чи відсутність родючого шару ґрунту. При цьому документом, який підтверджує наявність чи відсутність родючого шару ґрунту на землях сільськогосподарського призначення, є виключно агрохімічний паспорт цієї земельної ділянки, а не довідка про стан родючості ґрунтів земельної ділянки.

Для визначення якісного стану земель (наявності чи відсутності родючого шару ґрунту) на землях несільськогосподарського призначення необхідно проведення ґрунтового обстеження земельної ділянки, на якій планується проведення земляних робіт, що регламентовано статтею 36 Закону України "Про землеустрій". На підставі матеріалів ґрунтового обстеження територіальний орган Держземінспекції приймає рішення щодо видачі дозволу на зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту).

Також слід зазначити, що органами, які видають агрохімічні паспорти па земельні ділянки, є Івано-Франківський обласний державний проектно-технологічний центр охорони родючості ґрунтів та якості продукції і організації, які мають відповідні ліцензії.

Для отримання відповіді на інші питання, порушені у листі, Вам необхідно звернутися до Головного управління земельних ресурсів у Івано-Франківській області.

 

Заступник начальника інспекції

С. Г. Шумейко