Про проект ДСТУ Б В.1.1-...-2003 „Кабельні проходки. Метод випробування на вогнестійкість”

Рішення НТР від 15 серпня 2003 р. № 63

Розглянувши проект ДСТУ Б В.1.1-...-2003 „Кабельні проходки. Метод випробування на вогнестійкість”, розроблений УкрНДІПБ МНС України, науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити проект ДСТУ Б В.1.1-...-2003 „Кабельні проходки. Метод випробування на вогнестійкість”.

2. Управлінню  архітектурно-конструктивних  та  інженерних систем будинків і споруд житлово-цивільного призначення (О.Авдієнко) та Управлінню науково-технічної політики у будівництві (Д.Барзилович) протягом одного місяця підготувати наказ про надання чинності зазначеному ДСТУ та сформувати “Справу нормативного документа” в установленому порядку.

Заступник голови НТР

                  А.Беркута

Довідка

Українським науково-дослідним інститутом пожежної безпеки МВС України відповідно до плану науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт УкрНДІПБ МВС України на 2002 рік розроблено проект ДСТУ Б В.1.1-...-2003 „Кабельні проходки. Метод випробування на вогнестійкість”.

Мета розроблення - врахування особливостей кабельних проходок при проведенні випробувань і забезпечення приведення  положень стандарту у відповідність до європейських норм з урахуванням практичного досвіду випробувань за ДСТУ Б В.1.1-4-98 „Захист від пожежі. Будівельні конструкції. Методи випробувань на вогнестійкість. Загальні вимоги”.

Проект ДСТУ Б В.1.1-  -2003 виконано у повному обсязі відповідно до технічного завдання, узгодженого з Держбудом.

В проекті стандарту додатково до вимог ДСТУ Б В.1.1-4-98 визначені види граничних станів з вогнестійкості та їх критерії, а також особливості розміщення термопар та інші вимоги, що враховують особливості об’єкта випробувань.

Введення в дію цього стандарту дозволить підвищити точність та відтворюваність результатів випробувань кабельних проходок на вогнестійкість.

На проект ДСТУ Б В.1.1-...-2003 „Кабельні проходки. Метод випробування на вогнестійкість” отримані необхідні відгуки і погодження відповідно до технічного завдання. Проект розглянуто на секції "Архітектура і будівництво житлово-цивільних будинків і споруд" НТР Держбуду України 9 квітня 2003р., протокол № 4 та рекомендовано для розгляду на НТР Держбуду України.