Додаток 2

до постанови Кабінету Міністрів України

від 21 травня 2009 р. № 526

 

ОСНОВНІ ВИМОГИ

до порядку взаємодії адміністратора з місцевими

дозвільними органами, суб’єктами господарювання та

територіальним органом спеціально уповноваженого органу

з питань дозвільної системи у сфері господарської

діяльності щодо видачі документів дозвільного характеру

 

Загальні положення

1. Ці основні вимоги розроблені з метою забезпечення упорядкування видачі документів дозвільного характеру місцевими дозвільними органами і визначають засади діяльності та взаємодії адміністраторів, місцевих дозвільних органів, суб’єктів господарювання та територіальних органів спеціально уповноваженого органу з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності (далі — уповноважений орган) з питань видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності.

2. Терміни, що вживаються в цих основних вимогах, мають таке значення:

адміністратор — посадова особа міської ради (її виконавчого органу), районної та районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, яка організовує видачу суб’єкту господарювання документів дозвільного характеру та забезпечує взаємодію місцевих дозвільних органів щодо видачі документів дозвільного характеру;

дозвільний центр — робочий орган відповідної міської ради (виконавчого органу) або районної держадміністрації, в якому представники місцевих дозвільних органів та адміністратор провадять діяльність з видачі, переоформлення та анулювання документів дозвільного характеру, видачі їх дублікатів за принципом організаційної єдності;

дозвільна (погоджувальна) процедура — сукупність дій, що вчиняються суб’єктами господарювання, адміністраторами та дозвільними органами під час погодження (розгляду), оформлення, надання висновків тощо, які передують отриманню документа дозвільного характеру;

представники місцевих дозвільних органів — посадові особи місцевих дозвільних органів, уповноважені брати участь у роботі дозвільного центру відповідним розпорядчим документом цього органу;

регіональні дозвільні органи — територіальні органи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в областях та Автономній Республіці Крим, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Законі України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.

Організація взаємодії

3. Видача документів дозвільного характеру місцевими дозвільними органами здійснюється виключно в приміщенні дозвільних центрів.

Забороняється видача документів дозвільного характеру місцевими дозвільними органами поза межами дозвільних центрів.

4. У роботі дозвільних центрів беруть участь представники місцевих дозвільних органів, зокрема:

1) територіальних (місцевих) органів центральних органів виконавчої влади:

державного пожежного нагляду;

промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду;

з питань охорони навколишнього природного середовища;

карантину рослин;

з питань водного господарства;

з питань лісового господарства;

із земельних ресурсів;

ветеринарної медицини;

державного управління автомобільними дорогами;

2) Держархбудінспекції (інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі);

3) Держконтрольсільгосппроду;

4) Державної інспекції з енергозбереження;

5) Держземінспекції;

6) Державтоінспекції, головних управлінь МВС в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі;

7) органів санітарно-епідеміологічної служби;

8) структурних підрозділів виконавчих органів міських рад та районних держадміністрацій, органів і служб міських рад (у разі створення).

Участь у роботі дозвільних центрів можуть брати також представники підприємств, установ та організацій, що видають документи, без наявності яких суб’єкт господарювання не може провадити господарську діяльність.

5. Режим роботи дозвільних центрів (години роботи представників місцевих дозвільних органів) встановлюється залежно від кількості юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що перебувають на обліку в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кількості звернень суб’єктів господарювання та документів дозвільного характеру, які видаються місцевими дозвільними органами. При цьому адміністратор здійснює прийом щодня (в робочі дні).

6. У порядку взаємодії чітко визначаються та розмежовуються повноваження адміністратора, представників місцевих дозвільних органів, що беруть участь у роботі дозвільного центру.

Для вирішення спірних питань можуть утворюватися узгоджувальнікомісії, примірне положення про які затверджує Держкомпідприємництво.

7. Керівники дозвільних органів несуть відповідальність за забезпечення координації діяльності своїх представників щодо видачі документів дозвільного характеру, визначених переліком документів дозвільного характеру, що видаються виключно через дозвільні центри (далі — перелік), за принципом організаційної єдності, зокрема участь представників місцевих дозвільних органів у роботі дозвільних центрів.

8. Керівник районної держадміністрації та міський голова визначає свого заступника, який безпосередньо відповідає за роботу дозвільного центру.

9. Видача місцевими дозвільними органами документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності забезпечується адміністратором.

10. Копія розпорядчого документа про уповноваження представника місцевого дозвільного органу на участь у роботі дозвільного центру надається адміністратору.

11. За рішенням керівника райдержадміністрації або міського голови запроваджується електронна система контролю за обігом (станом розгляду) документів, поданих для отримання документів дозвільного характеру, та своєчасністю їх видачі. Зазначена система функціонує в рамках реєстру документів дозвільного характеру, держателем якого є Держкомпідприємництво.

12. Регіональні дозвільні органи за згодою міського голови (міст — обласних центрів) забезпечують видачу документів дозвільного характеру згідно з переліком через дозвільні центри відповідних міських рад.

Обов’язки адміністратора та завдання

місцевих дозвільних органів

13. Основними обов’язками адміністратора є:

забезпечення видачі документів дозвільного характеру виключно через дозвільний центр;

оптимізація процесу видачі документів дозвільного характеру шляхом налагодження взаємодії між представниками місцевих дозвільних органів, що беруть участь у роботі дозвільного центру;

ведення документообігу та забезпечення обліку звернень суб’єктів господарювання до адміністраторів, представників місцевих дозвільних органів, що беруть участь у роботі дозвільного центру;

надання суб’єктам господарювання вичерпної інформації про порядок видачі документів дозвільного характеру;

забезпечення видачі документів дозвільного характеру в разі звернення заявника безпосередньо до адміністратора;

контроль за додержанням посадовими особами місцевих дозвільних органів строків розгляду та видачі документів дозвільного характеру.

14. Основним завданням місцевих дозвільних органів є забезпечення видачі документів дозвільного характеру згідно із затвердженим переліком в установлені законодавством строки з дотриманням пункту 3 цих основних вимог.

Видача документів дозвільного характеру

через дозвільні центри

15. Місцевий дозвільний орган розробляє регламент (інформаційну картку), який визначає послідовність дій для отримання документів дозвільного характеру, схеми дозвільних (погоджувальних) процедур.

16. У регламенті (інформаційній картці), зокрема, зазначаються:

найменування органу, що видає документ дозвільного характеру (в тому числі найменування органу, який у випадках, передбачених законом, здійснює погодження документів дозвільного характеру, надає попередні висновки тощо);

перелік документів, необхідних для видачі документів дозвільного характеру;

розмір плати за видачу документів дозвільного характеру (якщо це передбачено законодавством);

строк, протягом якого видається документ дозвільного характеру або надається обґрунтована відмова в його видачі;

підстави для відмови у видачі документа дозвільного характеру;

посилання на закон, яким встановлено вимоги щодо видачі документа дозвільного характеру.

Примірна форма регламенту (інформаційної картки) затверджується уповноваженим органом.

17. Регламент (інформаційна картка) затверджується керівником місцевого дозвільного органу, який уповноважений видавати документ дозвільного характеру за погодженням з міським головою або керівником райдержадміністрації та з відповідним територіальним органом уповноваженого органу.

18. Для організації роботи з підготовки документів дозвільного характеру, видача яких здійснюється територіальними органами центрального органу виконавчої влади, керівник центрального органу затверджує примірне положення.

19. Дозвільні центри з метою забезпечення комплексного обслуговування суб’єктів господарювання та фізичних осіб крім документів дозвільного характеру можуть видавати інші документи, довідки та надавати консультації.

20. Міський голова та керівники райдержадміністрацій забезпечують ведення адміністраторами реєстру документів дозвільного характеру, а керівники місцевих дозвільних органів — щоденне інформування адміністратора про видані документи дозвільного характеру.

Інформування суб’єктів господарювання щодо процедур

видачі документів дозвільного характеру

21. Дозвільні органи (регіональні дозвільні органи) забезпечують оприлюднення та вільний доступ до інформації, необхідної суб’єктам господарювання для започаткування та провадження господарської діяльності, шляхом створення офіційних веб-сторінок, розміщення інформації на стендах у дозвільних центрах, а також випуску інформаційних бюлетенів та методичних матеріалів.

На стендах розміщується інформація про:

режим роботи дозвільного центру;

перелік документів дозвільного характеру;

порядок видачі документів дозвільного характеру (регламенти (інформаційні картки);

розрахункові рахунки для внесення плати за видачу документів дозвільного характеру (у разі необхідності здійснення таких платежів).

На зазначених стендах розміщуються також зразки бланків заяв, платіжних документів (квитанцій, рахунків) тощо.

22. Міська рада та районна держадміністрація з метою забезпечення ефективної роботи дозвільних центрів забезпечують проведення регулярного опитування суб’єктів господарювання щодо якості обслуговування в центрі, доступності інформації, дотримання дозвільними органами законодавства про дозвільну систему у сфері господарської діяльності тощо.

Примірну форму анкети затверджує уповноважений орган.

Вимоги до приміщення дозвільних центрів

23. Дозвільний центр розміщується на першому або другому поверсі будівлі в центральній частині міста або в іншому зручному для відвідувачів місці з розвинутою транспортною інфраструктурою.

24. У дозвільному центрі створюються умови для:

1) вільного доступу:

осіб з обмеженими фізичними можливостями;

до інформаційних стендів;

2) заповнення документів, необхідних для видачі документів дозвільного характеру.

Крім того, в дозвільному центрі облаштовуються місця для відвідувачів, а також приміщення для збереження документів (архів).

Відповідальність

25. За порушення вимог законодавства про дозвільну систему у сфері господарської діяльності посадові особи органів державної влади та адміністратори несуть дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законом.