Про погодження проекту відомчих будівельних норм

Рішення НТР від 23 листопада 2006 р. № 77

(в робочому порядку)

Розглянувши проект відомчих будівельних норм ВБН В.3.2-218-191-200... “Реконструкція, ремонт, реставрація об’єктів невиробничої сфери. Порядок контролю експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування”, розроблений Державним дорожнім науково-дослідним інститутом ім. М.П. Шульгіна, науково-технічна рада вирішила:

1. Рекомендувати до погодження проект відомчих будівельних норм ВБН В.3.2-218-191-200... “Реконструкція, ремонт, реставрація об’єктів невиробничої сфери. Порядок контролю експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування”.

Голова науково-технічної ради

А. Орлов

***

Довідка

Підставою для розроблення відомчих будівельних норм є договір № 44-04 від 07.02.2004 р. з Державною службою автомобільних доріг України “Укравтодор”.

Ці норми визначають порядок контролю експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування та призначені для підвищення ефективності виконання робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг та споруд на них підвідомчими організаціями та підприємствами Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор).

Норми розповсюджуються на власників автомобільних доріг та організації, які виконують роботи з їх експлуатаційного утримання.

Порядок контролю експлуатаційного стану автомобільних доріг встановлюється з метою :

- отримання об’єктивних даних про експлуатаційний стан проїзної частини мережі автомобільних доріг;

- підвищення ефективності робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг;

- перспективного, річного та поточного планування робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг.

У проекті ВБН встановлено нормативні рівні експлуатаційного стану доріг (високий, допустимий, середній, недопустимий), наведено їх характеристики, визначені показники рівня експлуатаційного стану автомобільної дороги у весняно-осінній та зимовий періоди, класифікація та опис дефектів, контроль експлуатаційного стану автомобільних доріг, організація контролю (огляди автомобільних доріг – сезонні, щомісячні, патрульні, спеціальні, складання протоколів про адміністративні правопорушення).

Проект ВБН В.3.2-218-191:200.. розроблено з урахуванням основних положень Законів України “Про автомобільні дороги”, “Про дорожній рух”, вимог ДБН В.2.3-4-2000 “Споруди транспорту. Автомобільні дороги”, ДСТУ 3587-97 “Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану”, ВБН В.3.2-218-182 -2003 “Класифікація робіт з ремонтів та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування”.

Проект ВБН В.3.2-218-191:200... погоджено з Департаментом Державтоінспекції МВС України, ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України”, Службою автомобільних доріг у Житомирській області і, за позитивним висновком науково-технічної експертизи, проведеної Українським державним виробничо-технологічним підприємством “Укрдортехнологія”, розглянуто на засіданні секції з питань технічного регулювання в будівництві НТР Мінбуду України (протокол № 8 від 22 вересня 2006 року), схвалено і рекомендовано до розгляду на засіданні НТР Мінбуду України з метою погодження.

Начальник Управління

технічного регулювання в будівництві

Д. Барзилович