Про проект ВБН В.2.2 - …: 200_ „Проектування телекомунікацій. Споруди станційні місцевих телефонних мереж”

Рішення НТР від 18 січня 2007 р. № 6

(в робочому порядку)

Розглянувши проект відомчих будівельних норм ВБН В.2.2 - …: 200_ „Проектування телекомунікацій. Споруди станційні місцевих телефонних мереж”, розроблений Одеською національною академією зв’язку ім. О.С.Попова, науково-технічна рада вирішила:

Схвалити та рекомендувати до погодження проект ВБН В.2.2 - …: 200_ „Проектування телекомунікацій. Споруди станційні місцевих телефонних мереж”.

Голова науково-технічної ради

А. Орлов

***

Довідка

Проект ВБН В.2.2 - …: 200_ „Проектування телекомунікацій. Споруди станційні місцевих телефонних мереж” розроблено Одеською національною академією зв’язку ім. О.С.Попова на заміну ВНТП 112-86.

ВНТП 112-86, орієнтовані на декадно-крокове й координатне комутаційне обладнання, не відповідають сучасним вимогам і практично не придатні для проектування сучасних цифрових АТС.

ВБН В.2.2 - …: 200_ „Проектування телекомунікацій. Споруди станційні місцевих телефонних мереж” призначені для розроблення оптимальних схем розвитку міських телефонних мереж і телефонних мереж сільських районів на обладнанні сучасних цифрових систем комутації і передачі, оптимального проектування станцій міських телефонних мереж і телефонних мереж сільських районів.

ВБН В.2.2 - …: 200_ встановлюють основні положення та вимоги до проектування станційних споруд місцевих телефонних мереж загального користування та їх фрагментів різних форм власності, що входять до єдиної національної системи зв’язку України:

  • основні положення проектування місцевих телефонних мереж;
  • вимоги до міжстанційної взаємодії й взаємодії з іншими мережами; планування послуг місцевих телефонних мереж; засобів вимірювальної техніки; місцевого фрагмента мережі спільноканальної сигналізації; систем електроживлення станцій місцевих телефонних мереж; станційного обладнання та його розміщення, заземлення і захисту; станційної проводки; виробничих приміщень, їх номенклатури і площ; заходів забезпечення безпеки праці, пожежної безпеки та охорони навколишнього природного середовища;
  • методики визначення: ємностей станцій місцевих телефонних мереж, міжстанційних навантажень, кількості з’єднувальних ліній і обсягу станційного обладнання, пропускної спроможності пакетних комутаторів, кількості каналів спільноканальної сигналізації №7.

Проект зазначених норм погоджено Державним департаментом пожежної безпеки, Державним департаментом промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду, Міністерством охорони навколишнього природного середовища України відповідно до технічного завдання.

Висновок науково-технічної експертизи, яка була проведена ТК „Будтехнормування”, позитивний. Проект зазначених норм розглянуто на засіданні секції науково-технічної ради Мінбуду з питань технічного регулювання в будівництві (протокол № 10 від 11 жовтня 2006 року) та рекомендовано до розгляду на засіданні президії науково-технічної ради Мінбуду.

Начальник Управління технічного

регулювання в будівництві

Д. Барзилович