КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДАIII сесія V скликання

РІШЕННЯ

від 28 грудня 2006 року N 531/588

Про бюджет міста Києва на 2007 рік

Відповідно до статей 76, 77 Бюджетного кодексу України, пункту 23 частини першої статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", враховуючи розпорядження Київської міської державної адміністрації від 08.12.2006 N 1748 "Про схвалення проекту рішення Київради "Про бюджет міста Києва на 2007 рік", Київська міська рада вирішила:

1. Затвердити:

1.1. Загальний обсяг надходжень міського бюджету міста Києва на 2007 рік у сумі 13464851,7 тис. грн., в тому числі субвенцій з Державного бюджету України на 2007 рік 2087826,6 тис. грн.:

1.1.1. На виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям у сумі - 435627,3 тис. грн.

1.1.2. На надання пільг та житлових субсидій на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот ветеранам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, жертвам нацистських переслідувань, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ, ветеранам державної пожежної охорони, ветеранам Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, вдовам (вдівцям) померлих (загиблих) ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів державної пожежної охорони та ветеранів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, а також звільненим зі служби за віком, хворобою або вислугою років військовослужбовцям Служби безпеки України, працівникам міліції, особам начальницького складу податкової міліції, рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи, державної пожежної охорони, пенсіонерам з числа слідчих прокуратури, дітям (до досягнення повноліття) працівників міліції, осіб начальницького складу податкової міліції, рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи, державної пожежної охорони, загиблих або померлих у зв'язку з виконанням службових обов'язків, непрацездатним членам сімей, які перебували на їх утриманні, звільненим з військової служби особам, які стали інвалідами під час проходження військової служби, батькам та членам сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби, батькам та членам сімей осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, які загинули (померли), пропали безвісти або стали інвалідами при проходженні служби, реабілітованим громадянам, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дружинам (чоловікам) та дітям померлих громадян, смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою, громадянам відповідно до пункту "ї" частини першої статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров'я, частини четвертої статті 29 Основ законодавства України про культуру, абзацу першого частини четвертої статті 57 Закону України "Про освіту", дітям війни - 336780,8 тис. грн.

1.1.3. На надання пільг та житлових субсидій на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу ветеранам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, жертвам нацистських переслідувань, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ, ветеранам державної пожежної охорони, ветеранам Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, вдовам (вдівцям) померлих (загиблих) ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів державної пожежної охорони та ветеранів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, а також звільненим зі служби за віком, хворобою або вислугою років працівникам міліції, особам начальницького складу податкової міліції, рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи, державної пожежної охорони, дітям (до досягнення повноліття) працівників міліції, осіб начальницького складу податкової міліції, рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи, державної пожежної охорони, загиблих або померлих у зв'язку з виконанням службових обов'язків, непрацездатним членам сімей, які перебували на їх утриманні, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дружинам (чоловікам) та дітям померлих громадян, смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою, громадянам відповідно до пункту "ї" частини першої статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров'я, частини четвертої статті 29 Основ законодавства України про культуру, абзацу першого частини четвертої статті 57 Закону України "Про освіту", особам, які мають таке право згідно із статтею 48 Гірничого закону України - 227,2 тис. грн.

1.1.4. На надання пільг з послуг зв'язку та інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот) та компенсацію за пільговий проїзд ветеранам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, ветеранам праці, особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, жертвам нацистських переслідувань, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ, ветеранам державної пожежної охорони, ветеранам Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, вдовам (вдівцям) померлих (загиблих) ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів державної пожежної охорони та ветеранів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, особам, звільненим з військової служби, які стали інвалідами під час проходження військової служби, пенсіонерам з числа слідчих прокуратури, реабілітованим громадянам, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дружинам (чоловікам) та дітям померлих громадян, смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою, та здійснюються компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян - 170835,6 тис. грн.

1.1.5. На будівництво і придбання житла військовослужбовцям та особам рядового і начальницького складу, звільненим у запас або відставку за станом здоров'я, віком, вислугою років та у зв'язку із скороченням штатів, які перебувають на квартирному обліку за місцем проживання, членам сімей з числа цих осіб, які загинули під час виконання ними службових обов'язків, а також учасникам бойових дій в Афганістані та воєнних конфліктів - 9189,3 тис. грн.

1.1.6. На виконання інвестиційних проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток регіонів, заходів з попередження аварій і запобігання техногенним катастрофам у житлово-комунальному господарстві та на інших аварійних об'єктах комунальної власності, в тому числі на ремонт і реконструкцію теплових мереж і котелень - 57388,2 тис. грн.

1.1.7. На фінансування у 2007 році Програм - переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2006 року - 500,0 тис. грн.

1.1.8. На виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" - 1149,6 тис. грн.

1.1.9. На будівництво та розвиток мережі метрополітенів - 99700,0 тис. грн.

1.1.10. На здійснення заходів по передачі житлового фонду та об'єктів соціально-культурної сфери Міністерства оборони України у комунальну власність - 5682,8 тис. грн.

1.1.11. На придбання вагонів для комунального електротранспорту (тролейбусів і трамваїв) - 18100,0 тис. грн.

1.1.12. На виконання функцій столиці відповідно до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" - 561600,0 тис. грн.

1.1.13. На облаштування закладів, які надають соціальні послуги дітям та молоді - 1400,0 тис. грн.

1.1.14. На будівництво, реконструкцію, ремонт автомобільних доріг комунальної власності - 8484,0 тис. грн.

1.1.15. На фінансування ремонту приміщень управлінь праці та соціального захисту виконавчих органів міських, міст республіканського в Автономній Республіці Крим і обласного значення, районних у містах Києві і Севастополі та районних у містах рад для здійснення заходів з виконання спільного із Світовим банком проекту "Вдосконалення системи соціальної допомоги" - 1006,2 тис. грн.

1.1.16. На здійснення виплат, визначених Законом України "Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України "Про освіту" педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів" - 22989,4 тис. грн.

1.1.17. На створення центру із застосуванням ПЕТ технології для раннього виявлення онкологічних захворювань - 228000,0 тис. грн.

1.1.18. На створення рекреаційних зон, меморіальних та музейних комплексів, а також розвиток історико-культурних пам'яток та заповідників - 82500,0 тис. грн.

1.1.19. На придбання витратних матеріалів для родопомічних, дитячих, хірургічних, реанімаційних закладів (відділень), відділень невідкладної допомоги та лабораторій - 1147,8 тис. грн.

1.1.20. На введення в експлуатацію психоневрологічного інтернату для жінок у селищі Пуща-Водиця на вул. Гамарника, 28 - 7000,0 тис. грн.

1.1.21. На заходи з енергозбереження, у тому числі оснащення інженерних вводів багатоквартирних житлових будинків засобами обліку споживання води і теплової енергії, ремонт і реконструкцію теплових мереж та котелень, будівництво газопроводів і газифікацію населених пунктів - 38518,4 тис. грн.

1.2. Обсяг надходжень загального фонду міського бюджету міста Києва у сумі 8947971,4 тис. грн. та обсяг надходжень спеціального фонду міського бюджету міста Києва - 4516880,3 тис. грн., у тому числі бюджету розвитку - 3091861,5 тис. грн. (додаток 1).

2. Затвердити загальний обсяг видатків міського бюджету міста Києва на 2007 рік у сумі 13455751,7 тис. грн., з урахуванням субвенцій із Державного бюджету України, в тому числі видатки загального фонду міського бюджету міста у сумі 8936971,4 тис. грн., з них обсяг коштів, що передається до Державного бюджету України, - 2774404,2 тис. грн., резервний фонд - 2399,8 тис. грн., кошти, що передаються із загального фонду міського бюджету до бюджету розвитку спеціального фонду, - 1000377,5 тис. грн. та видатки спеціального фонду бюджету - 4518780,3 тис. грн. за функціональною класифікацією (додаток 2) та бюджетні призначення головним розпорядникам коштів міського бюджету (додаток 3).

3. Затвердити на 2007 рік обсяги повернення кредитів до спеціального фонду міського бюджету міста Києва в сумі 1900,0 тис. грн. (додаток 4).

4. Затвердити профіцит загального фонду міського бюджету міста Києва на 2007 рік у сумі 11000,0 тис. грн. (додаток 5), пов'язаний з поверненням коштів Міжнародному банку реконструкції та розвитку.

5. Установити, що фінансування загальноміських видатків здійснюється через головних розпорядників коштів міського бюджету міста Києва шляхом передачі їм відповідних бюджетних призначень та субвенцій бюджетам районів у місті Києві.

6. Установити, що до надходжень фінансування міського бюджету міста Києва на 2007 рік належать:

6.1. Повернення коштів з депозитів або пред'явлення цінних паперів, що використовуються для управління ліквідністю.

6.2. Зміна обсягів готівкових коштів загального фонду міського бюджету міста Києва.

7. Установити розмір оборотної касової готівки міського бюджету міста Києва на 1 січня 2007 року у сумі 170000,0 тис. грн.

8. Установити на 31 грудня 2007 року граничний обсяг внутрішнього боргу міста Києва в сумі 153493,3 тис. грн. та зовнішнього боргу в сумі 600000 тис. доларів США.

9. Затвердити на 2007 рік нормативи відрахувань від загальнодержавних податків до бюджетів районів міста:

у відсотках

Назва районів 

Податок з доходів фізичних осіб 

Плата заземлю 

Голосіївський 

6,8 

50,0 

Дарницький 

43,0 

90,0 

Деснянський 

56,8 

90,0 

Дніпровський 

38,0 

50,0 

Оболонський 

28,2 

50,0 

Печерський 

1,5 

1,0 

Подільський 

16,0 

50,0 

Святошинський 

29,9 

50,0 

Солом'янський 

13,0 

50,0 

Шевченківський 

2,8 

11,0 

Разом по бюджетах районів 

12,4 

43,0 

Міський бюджет 

87,6 

57,0 

Всього по бюджету міста Києва 

100,0 

100,0