Статьи

Багато жінок рідко відвідують гінеколога насамперед тому, що не можуть знайти свого постійного фахівця. І кожна пацієнтка має одну чи навіть кілька невдалих історій походів до жіночого лікаря.

На щастя, сьогодні гінекологія у Києві стрімко розвивається. І знайти кваліфікованого, досвідченого та головне дбайливого фахівця стає набагато простіше. Ми підготували перелік основних критеріїв, на які слід звертати увагу під час пошуку хорошого гінеколога.

Кваліфікація гінеколога та його досвід роботи

Перше та найголовніше – за будь-якого лікаря каже його диплом. Важливо не тільки, який медичний заклад закінчив гінеколог, а й те, як він ставиться до навчання після отримання диплома. Медицина не стоїть на місці, зокрема й сфера гінекології. Постійно з'являються нові відкриття та спростовуються вже відомі факти. Важливо, щоб фахівець відвідував конференції, проходив курси підвищення кваліфікації .

Якщо ваша проблема носить складний характер, можна заздалегідь уточнити, якою у сфері гінекології спеціалізується лікар. Хтось більш кваліфікований, наприклад, у лікуванні безпліддя. Хтось має багаторічний досвід при лікуванні захворювань, що передаються статевим шляхом тощо .

Стиль спілкування

У кабінеті у гінеколога вам має бути комфортно та безпечно. Під час огляду жінка стає дуже вразливою, якщо проблема носить делікатний характер. І важливо, щоб гінеколог умів привернути до себе, не чинив надмірного психологічного тиску на пацієнтку. Як заздалегідь можна дізнатися, наскільки комфортно проходитиме спілкування з гінекологом? Можна спробувати зв'язатися зі спеціалістом по телефону та обговорити основні деталі прийому. Так ви зрозумієте, чи зможете розповісти про свої проблеми конкретному лікареві.

На щастя, сьогодні ситуація з відсутністю дбайливої комунікації між лікарем та пацієнтом практично відсутня. Особливо, якщо звертатися до платних клінік. Корпоративна етика має на увазі ввічливе доброзичливе спілкування. Тим більше, що в результаті такого підходу пацієнтці вдається розслабитися, що робить ефект ефективнішим.

Відгуки пацієнток

Останній, але важливий чинник. Обов'язково оцініть, що говорять про гінеколога пацієнтки. Шукати відгуки як можна:

  • на сайті клініки – найчастіше там представлені хороші коментарі, проте можна знайти й невдалий досвід відвідування лікаря;
  • на форумах та у соціальній мережі – тут навпаки найчастіше лають тих чи інших гінекологів;
  • на сервісах з переліком всіх лікарів цієї категорії – вони показую навіть рейтинг фахівця за оцінками від пацієнтів.

У Сіті Клінік ви зможете заздалегідь познайомитись із лікарем. У клініці працюють досвідчені кваліфіковані гінекологи, які забезпечують індивідуальний та максимально дбайливий комфорт до кожної пацієнтки, які займаються діагностикою та лікуванням у тому числі й тяжких стадій гінекологічних захворювань.



До списку