Про проект ДСТУ Б В.2.3-...-2003 “Споруди транспорту. Дорожні

покриття. Методи вимірювання зчіпних якостей.

Рішення НТР від 11 липня 2003 р. № 54

Розглянувши проект ДСТУ Б В.2.3-...2003 “Споруди транспоту. Дорожні покриття. Методи вимірювання зчіпних якостей”, науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити і рекомендувати до затвердження проект ДСТУ Б В.2.3-...-2003 “Споруди транспорту.Дорожні покриття. Методи вимірювання зчіпних якостей”.

2. Національному транспортному університету (Павлюк Д.О.) протягом місяця провести технічне редагування зазначеного нормативу та надати контрольний примірник у  Держбуд для підготовки наказу щодо його введення в дію.

3. Управлінню науково-технічної політики у будівництві (Барзилович Д.В.) підготувати наказ про затвердження та введення в дію зазначеного державного  стандарту та сформувати “Справу нормативного документа” в установленому порядку.

Голова НТР                                                 

В. Череп

ДОВІДКА

Національним транспортним університетом (НТУ) і Транспортною академією України (ТАУ) за ініціативою Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) розроблено проект державного стандарту “Споруди транспорту. Дорожні покриття. Методи вимірювання зчіпних якостей”, відповідно до технічного завдання, узгодженого з Держбудом України.

Метою розроблення даного державного стандарту є покращення транспортно-експлуатаційних, зокрема, зчіпних якостей автомобільних доріг і вулиць, тротуарів, пішохідних і велосипедних доріжок для підвищення безпеки руху транспортних засобів та пішоходів. Це досягається за рахунок забезпечення одночасності та стандартизації способів оцінки шорсткості їх поверхні, вчасного виявлення небезпечних для руху ділянок, проведення ремонтних робіт чи здійснення заходів з організації дорожнього руху.

Застосування розроблюваного стандарту надасть можливість об’єктивно оцінювати зчіпні якості поверхні дорожнього покриття, забезпечить точність та єдність вимірювань їх параметрів.

Проект названого державного стандарту розглянуто секцією  будівельних матеріалів НТР Держбуду України (протокол № 7 від 27 червня 2003 р.), схвалено і рекомендовано до розгляду на засіданні науково-технічної ради Держбуду України.