Про проект Зміни N1 ДСТУ Б В.2.7-43-96 “Бетони важкі. Технічні умови”

Рішення НТР від 23 лютого 2006 р. № 10

(в робочому порядку)

Розглянувши проект Зміни № 1 ДСТУ Б В.2.7-43-96 «Бетони важкі. Технічні умови», розроблений Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій (НДІБК) , науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити проект Зміни №1 ДСТУ 2.7-43-96 «Бетони важкі. Технічні умови».

2. Управлінню технічного регулювання в будівництві (Д.Барзилович) у місячний термін підготувати наказ про надання чинності Зміні № 1 та сформувати Справу нормативного документа у встановленому порядку.

3. Рекомендувати розробнику проекту Зміни № 1 підготувати до перевидання ДСТУ Б В. 2.7-43-96 «Бетони важкі. Технічні умови» з урахуванням проекту Зміни № 1 відповідно до вимог ДСТУ 1.2:2003 «Національна стандартизація. Правила розроблення нормативних документів».

Голова науково-технічної ради

П. Качур

* * *

Довідка

Проект зміни № 1 до ДСТУ Б В.2.7-43-96 «Бетони важкі. Технічні умови» розроблено Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій (НДІБК) згідно з планом розробки нормативних документів та пошукових тем за кошти розробника.

В сучасних умовах зростання масштабів житлового будівництва, спорудження каркасних багатоповерхових будинків, нових ліній метрополітену, нафтопроводів, газопроводів, терміналів та інших інженерних споруд підвищуються вимоги до експлуатаційних властивостей бетонів і конструкцій.

Тому мета розроблення зміни – забезпечення відповідності стандарту чинному законодавству України, рівню розвитку науки і техніки, досягнутому на момент перевірки стандарту, а також встановлення ступеня їх відповідності вимогам міждержавних і міжнародних стандартів.

Актуалізації підлягають такі вимоги нормативного документа:

- позначення та методи контролю якості бетону, бетонних сумішей та матеріалів для бетонів;

- нормативні посилання на документи, термін дії яких змінився, або самі нормативні документи замінені на інші.

Проект Зміни № 1 ДСТУ Б В.2.7-43-96 погоджено в установленому порядку з Корпорацією «Укрбуд», Корпорацією «Украгропромбуд», Державним проектним інститутом «Київський Промбудпроект» .

Висновок державної експертизи, проведеної Науково-дослідним інститутом будівельного виробництва (НДІБВ), позитивний. Зазначений проект зміни розглянуто на секції науково-технічної політики у будівництві (протокол № 1 від 14.02.2006р.) та рекомендовано до розгляду президією науково-технічної ради з метою прийняття.

Начальник Управління технічного

регулювання в будівництві

Д. Барзилович