Про проект національного стандарту

Рішення НТР від 15 лютого 2007 р. № 30

Розглянувши проект національного стандарту ДСТУ Б В.2.5-…:2007 “Інженерне обладнання будинків і споруд. Зовнішні мережі та споруди. Труби безнапірні з поліпропілену, поліетилену, непластифікованого полівінілхлориду та фасонні вироби до них для зовнішніх мереж каналізації будинків і споруд та кабельної каналізації. Технічні умови», розроблений ДП «ЦентрСЕПРОтепломережа», науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити та рекомендувати до прийняття проект національного стандарту ДСТУ Б В.2.5-…:2007 “Інженерне обладнання будинків і споруд. Зовнішні мережі та споруди. Труби безнапірні з поліпропілену, поліетилену, непластифікованого полівінілхлориду та фасонні вироби до них для зовнішніх мереж каналізації будинків і споруд та кабельної каналізації. Технічні умови”.

2. Управлінню технічного регулювання в будівництві (Барзилович Д.В.) підготувати в місячний термін наказ про прийняття зазначеного стандарту та сформувати Справу нормативного документа в установленому порядку.

Голова науково-технічної ради

А. Орлов

***

Довідка

Проект національного стандарту ДСТУ Б В.2.5-…:2007 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Зовнішні мережі та споруди. Труби безнапірні з поліпропілену, поліетилену, непластифікованого полівінілхлориду та фасонні вироби до них для зовнішніх мереж каналізації будинків і споруд та кабельної каналізації. Технічні умови» розроблено згідно з дорученням Держбуду України від 16.07.99 № 19/15-346.

Актуальність розробки національного стандарту визначається потребою встановлення акцентів на якість продукції і вихідних матеріалів, необхідністю чіткої регламентації використання вторинних матеріалів при виробництві труб та фасонних матеріалів, підвищення відповідальності виробника та уніфікації продукції вітчизняного виробництва з продукцією країн Європейського Союзу.

Стандарт призначено для упорядкування постачання споживачу та використання при будівництві зовнішніх мереж каналізації, водовідведення та захисту кабелів зв’язку труб безнапірних із поліпропілену, поліетилену, непластифікованого полівінілхлориду та фасонних виробів для них.

Труби та фасонні вироби за цим стандартом застосовують при будівництві і ремонті підземних трубопроводів для захисту кабелів зв’язку та при будівництві і ремонті трубопроводів підземних безнапірних зовнішніх мереж каналізації будинків і споруд для відведення стічних вод та інших рідких та газоподібних середовищ номінальним діаметром від до з максимальним робочим тиском не більше 0,16 МПа.

Підготовку проекту національного стандарту виконано ДП «ЦентрСЕПРОтепломережа».

Проект зазначеного національного стандарту погоджено МОЗ України, Державним департаментом пожежної безпеки України, Державним департаментом з питань зв’язку та інформації Міністерства транспорту та зв’язку України.

Державна експертиза вказаного проекту проведена в Технічному комітеті «Спецмонтаж».

Відповідно до результатів експертизи проект ДСТУ розглянуто на секції Управління технічного регулювання в будівництві та рекомендовано до розгляду на засіданні науково-технічної ради Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України з метою прийняття.

Начальник Управління

технічного регулювання в будівництві

Д. Барзилович