Статьи

Горілка — це всесвітньо відомий алкогольний напій, міцність якого варіюється в діапазоні від 40% до 56% оборотів. До складу горілки входять вода, етиловий спирт, а також різні фруктові або ягідні домішки (мед, екстракти трав, лимонна кислота), які надають їй особливого смаку. Для пекучості виробники горілчаних виробів часто додають в них різні види спецій та перець. Якщо ви хочете замовити горілку з доставкою додому, можна просто скористатись сервісом Turbo.ua – https://turbo.ua/category/horilka, це популярний онлайн-супермаркет з величезним асортиментом товарів, швидкою доставкою та вигідною бонусною системою (TurboCoin). Окрім горілки в каталозі Турбо представлені різні види м’яса(свинина, яловичина, птиця), риба, морепродукти, солодощі, кондитерські вироби, готові страви та багато іншого. З Turbo.ua ви зможете швидко організувати справжнє застілля з міцним алкоголем та смачними стравами, не виходячи з власного дому. Це ідеальне рішення, якщо до вас зненацька завітали гості, або ви просто хочете відсвяткувати урочисту подію в родинному колі без походів по магазинах чи ТЦ.

Як насправді потрібно пити горілку?

Більшість українців звикли пити горілку охолодженою, а дехто — навіть крижаною. Для цього можна заздалегідь покласти пляшку в морозильну камеру. Горілка не замерзне, а лише досягне ідеальної температури. В момент охолодження різкість та гіркота горілки помітно пом'якшиться. Також можна охолодити горілку, наливши її в келих з льодом.

Ароматизовану горілку теж краще пити охолодженою. Попри те, що різні добавки дещо пом'якшують її, в охолодженому вигляді вона краще розкриває свій смак. Пити горілку можна залпом прямо з чарок, із закускою чи без.

JC0X5QuuQkqcruajINAypCjmsTja0JMOvkhJADBRZv9R3nB87XG09rn8OoV51VqoaZpzvbr3IQ0zNSH1HQnJpCIA2wOAXoQOfXYRqXBt9BPPNK-kuXytojqH6tGhgvigfDBJcgeCl9C7GSKzTYQz

З чим найкраще смакує горілка?

В Україні горілку найчастіше п'ють у чистому вигляді, з невеликих чарок (стопок), під гарну, ситну закуску. Найбільш ідеальні поєднання:

  • Мариновані овочі. Безпрограшний варіант закуски до горілки, а маринад, в якому вони знаходяться, може використовуватися у якості інгредієнту для приготування всесвітньо відомого коктейлю — Кривавої Мері. Пікантні нотки соління та маринаду чудово поєднуються з м'яким смаком охолодженої горілки.
  • Копчена та солона риба. До горілки чудово підходить червона риба (лосось або сьомга), а також оселедець, скумбрія та інші види риби. Подавати тонко нарізану червону рибу можна в її звичному вигляді або зі сметаною і каперсами, на невеликих шматочках чорного хліба.
  • Солоний або маринований оселедець. Традиційна закуска до горілки. У якості гарніру зазвичай виступає картопля (жарена, пюре або відварена — у мундирі).
  • Ковбаси та м'ясні страви. Жирні та ситні копченості до горілки популярні не тільки в Україні, а й в інших країнах, де шанують цей напій, наприклад, у Польщі та Німеччині. Там дуже популярні запечені ковбаси, копчена шинка, свиняча вирізка, стейк та м'ясо на грилі.
  • Овочеві салати та борщ. До горілки добре підходять страви з буряків: салати, борщ та просто маринований буряк з капустою. З інших овочів прекрасно себе зарекомендували свіжі та мариновані огірки, редиска та каперси.

Купити все необхідне для святкового та ситного обіду під чарку горілки можна в онлайн-супермаркеті Турбо. Завдяки власним дарксторам, розташованим у різних куточках Києва кур’єри Турбо доставлять замовлення за вказаною вами адресою за рекордний час (від 15 хвилин).

На сайті або в мобільному додатку Тубо ви можете замовити готові страви (налисники, супи, сендвічі, піци) чи інгредієнти до власних кулінарних шедеврів всього за пару кліків. Всі замовлення доставляються в термосумках. Це дозволяє доставити продукти свіжими, апетитними і теплими. Вартість доставки від Турбо – 45 грн, при замовленні від 400 грн доставка безкоштовна.



До списку