Про Доповнення № 3 до ДБН Д.1.1-1-2000

 “Правила визначення вартості будівництва”

Рішення НТР від 26 квітня 2002 р. № 27

(прийнято у робочому порядку)

     Науково-технічна рада вирішила:

     1. Схвалити і рекомендувати до затвердження розроблені Науково-виробничою фірмою “Інпроект” Доповнення № 3 до ДБН Д.1.1-1-2000 “Правила визначення вартості будівництва”.

     2. Управлінню реформування ціноутворення, методології експертизи та контролю вартості будівництва (П.Губень) підготувати наказ Держбуду України про затвердження зазначеного Доповнення.

Голова НТР

В.Череп

*        *        *

Довідка

    

Доповнення № 3 до ДБН Д.1.1-1-2000 “Правила визначення вартості будівництва” розроблені Науково-виробничою фірмою “Інпроект” у зв’язку з введеннями в дію Положень (стандартів) бухгалтерського обліку 16 “Витрати” та 18 “Будівельні контракти”, внесенням змін і доповнень до чинних методологічних документів, зумовлених як прийняттям ряду нормативних документів, так і необхідністю удосконалення системи ціноутворення.

     Зазначеним Доповненням змінена база нарахування прибутку, який нараховується з використанням нормативно-розрахункових трудовитрат, поняття “накладних витрат” замінено на поняття “загально-виробничі” та “адміністративні” зі встановленням механізму їх обчислення, передбачається  можливість після підсумку вартості будівництва за рішенням інвестора враховувати в обгрунтованих розмірах кошти на розвиток виробничої бази підрядних робіт.

     Зміни та доповнення до “Правил визначення вартості будівництва” спрямовані на спрощення та удосконалення механізму ціноутворення.