Про зміну № 1 ДБН Д.1.1-1-2000

Рішення НТР від 20 лютого 2003 р. № 32

(прийнято у робочому порядку)

Науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити та рекомендувати до затвердження розроблену Центром кошторисних норм та ціноутворення у шахтному будівництві ВАТ „Південдіпрошахт” зміну № 1 ДБН Д.1.1-1-2000 „Правила визначення вартості будівництва” в частині особливостей визначення вартості ліквідації гірничих підприємств (Доповнення № 2 до ДБН Д.1.1-1-2000).

2. Управлінню цінової політики, експертизи та контролю вартості у будівництві (П.Губень) підготувати наказ Держбуду України про затвердження зазначеної зміни.

Голова НТР

В.Череп

Довідка

На виконання п.2.17 Основних завдань та організаційно-технічних заходів Держбуду України на 2002 рік та в зв’язку зі змінами ряду законодавчих і нормативних документів виникла необхідність внесення змін до „Особливостей визначення вартості ліквідації гірничих підприємств”. Зокрема, при визначенні вартості ліквідації гірничих підприємств необхідно враховувати витрати на створення нових робочих місць для працівників, які вивільняються з гірничих підприємств, що ліквідуються згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, безоплатне забезпечення побутовим вугіллям на підставі частини п’ятої статті 48 Гірничого закону України, здійснення екологічного контролю і формування страхового фонду документації ліквідованих гірничих підприємств, введення поняття „загальновиробничі” та „адміністративні” витрати замість „накладні витрати” та встановлення механізму їх обчислення, зміни бази нарахування прибутку, який нараховується з використанням нормативно-розрахункових трудовитрат.

Зміна № 1 ДБН Д.1.1-1-2000 „Правила визначення вартості будівництва” в частині особливостей визначення вартості ліквідації гірничих підприємств розроблена ВАТ „Південдіпрошах”, погоджена Міністерством палива та енергетики України, розглянута секцією цінової політики та експертизи у будівництві Держбуду України.