Лист Держбуду "Про упорядкування питань взаємодії Комітету з управліннями облдержадміністрацій"

від 12 березня 2001 р. № 12/23-40

 

Управлінням містобудування та архітектури, капітального будівництва, житлово-комунального господарства облдержадміністрацій, державних адміністрацій міст Києва та Севастополя

 

 

 

За підсумками роботи Держбуду України у 2000 році проведено аналіз кореспонденції, що надходить до Комітету від місцевих органів влади різного рівня, організацій всіх форм власності та громадян. Як свідчить проведений аналіз, значна частина листів містить прохання надати роз’яснення положень діючих нормативних актів або їх застосування до конкретних ситуацій, що можливо лише за результатами вивчення ситуації на місцях. Нерідко перед Комітетом ставляться питання майнового та адміністративного характеру, вирішення яких належить виключно до компетенції місцевих органів влади.

Все це свідчить про необхідність посилення на місцях роз’яснювальної роботи, широкого і всебічного інформування громадськості про прийняті рішення та вжиті заходи. Крім того, безпосереднє листування кореспондентів з Комітетом усуває підрозділи облдержадміністрацій від участі у розгляді порушених питань та прийнятті відповідних рішень, звужує коло можливих користувачів підготовленою інформацією, створює умови для повторення аналогічних звернень.

У зв’язку з наведеним, колегією прийнято рішення (№8 від 24.01.2001 п.7.3,), про те, що розгляд звернень зазначених адресатів буде здійснюватися лише після розгляду порушених питань обласними підрозділами в разі, якщо прийняте рішення не влаштовує адресата або вирішення питання виходить за межі компетенції облдержадміністрації.

З метою упорядкування питань взаємодії Держбуду з обласними управліннями містобудування та архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства, підвищення якості відпрацювання питань, рекомендуємо узагальнювати звернення і запити, що надходять до управлінь облдержадміністрацій, і звертатися до Комітету разом з конкретними пропозиціями щодо їх вирішення.

Голова Комітету

В.Гусаков

_________________