Про оголошення замовленого конкурсу на кращий ескізний проект пам'ятного знаку "Жертвам нацизму" у м. Києві

Спільний наказ Мінкультури, Держбуду України та Київської міськдержадміністраціївід 27 вересня 2004 р. № 664/184/1810

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 22.07.04 № 31389/1/1-04 щодо спорудження у м.Києві пам'ятного знаку "Жертвам нацизму" та відповідно до листа Київської міської державної адміністрації від 03.09.04 № 005-819 щодо ділянки, виділеної для встановлення зазначеного пам'ятного знаку:

1. Оголосити замовлений конкурс на кращий ескізний проект пам'ятного знаку "Жертвам нацизму", спорудження якого передбачається у м. Києві.

2. Затвердити програму та умови замовленого конкурсу на кращий ескізний проект пам'ятного знаку "Жертвам нацизму" згідно з додатком 1.

3. Затвердити склад журі замовленого конкурсу на кращий ескізний проект пам'ятного знаку "Жертвам нацизму" згідно з додатком 2.

4. Взяти до відома, що фінансове забезпечення підготовки і проведення конкурсу здійснюється за рахунок коштів, передбачених Міністерству культури і мистецтв України у Державному бюджеті України на 2004 рік.

5. Покласти організаційне забезпечення проведення конкурсу на Управління з питань мистецтв Міністерства культури і мистецтв України та Головне управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

6. Головному управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) забезпечити своєчасне подання Управлінню з питань мистецтв Міністерства культури і мистецтв України ситуаційної схеми та викопіювань з топографо-геодезичних планів місця розташування пам'ятного знаку "Жертвам нацизму" у м.Києві.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Міністра культури і мистецтв України О.Музиченка, заступника голови Державного комітету України з будівництва та архітектури Ю.Казмірука та заступника голови виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) І.Данькевича.

Міністр культури і мистецтв УкраїниЮ.БОГУЦЬКИЙ

Голова Держбуду України В.ЧЕРЕП

Київський міський головаО.ОМЕЛЬЧЕНКО

* * *

Додаток 1

ПРОГРАМА ТА УМОВИ замовленого конкурсу на кращий ескізний проект пам'ятного знаку "Жертвам нацизму" у м.Києві

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 22.07.04 № 31389/1/1-04 щодо спорудження у м.Києві пам'ятного знаку "Жертвам нацизму" Міністерство культури і мистецтв спільно з виконавчим органом Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), за сприяння Національної спілки художників України та Національної спілки архітекторів України проводить замовлений конкурс на кращу проектну пропозицію щодо пам'ятного знаку "Жертвам нацизму".

Завдання конкурсу та основні положення

Перед учасниками конкурсу ставиться завдання розробити проектні пропозиції пам'ятного знаку "Жертвам нацизму".

Для встановлення пам'ятного знаку Київською міською державною адміністрацією (лист від 03.09.04 № 005-819) пропонуються ділянка на території парку "Перемога" у Дніпровському районі м.Києва.

Пам'ятний знак має бути споруджений із довговічних матеріалів.

Конкурс проводиться у формі закритого конкурсу із замовленням проектів на договірних засадах.

Для учасників конкурсу встановлюється преміальний фонд у розмірі 12000 (дванадцять тисяч) гривень.

Зазначені кошти будуть розподілені у рівних частинах між учасниками конкурсу, які повністю виконали його програму та умови.

Учасники конкурсу мають право подати кілька варіантів конкурсного проекту без додаткової оплати цих варіантів.

Премія для переможця конкурсу не встановлюється.

Переможець конкурсу отримує переважне право на подальшу реалізацію проекту.

Термін проведення конкурсу

Тривалість проведення конкурсу: з 27 вересня по 27 листопада 2004 року.

Підсумки конкурсу підбиваються до 01 грудня 2004 року.

Склад конкурсних проектів

  • ситуаційний план (1:200)
  • генеральний план (М 1:500, 1:200, 1:100)
  • планувальний макет (М 1:500, 1:200, 1:100)
  • макет пам'ятника (М 1:100, 1:50, 1:25)
  • модель пам'ятника у гіпсі (висота - до 1 м)
  • плани, фасади, розрізи - М 1:100, 1:50
  • інші ілюстративні матеріали (розгортки, перспективи тощо), необхідні для розкриття ідеї проекту;
  • пояснювальна записка (до 2-х сторінок формату А-4) із зазначенням орієнтовної вартості комплексу.

Проектні пропозиції подаються на конкурс під девізом у вигляді шестизначного числа, яке проставляється у верхньому правому кутку на планшетах та пояснювальній записці.

Інформація про авторів проекту (прізвища, імена, по батькові, адреси, банківські реквізити, ідентифікаційні коди), а також пропозиції щодо розподілу можливої премії між членами авторського колективу, завірені їх підписами, подаються у закритому конверті під девізом. Графічні матеріали подаються на планшетах загальною площею не більше 5 кв.м (окрім макетів та моделей).

Авторські колективи, які не отримали запрошення на участь у конкурсі, можуть подати на конкурс зустрічний проект за умови, що вони заздалегідь повідомили про свій намір організатора конкурсу і отримали згоду.

Рішення журі є остаточним. У разі рівного розподілу голосів, поданих за проект, голова журі має право вирішального голосу.

Члени журі участі у конкурсі не беруть.

Журі не розглядає проектні пропозиції:

  • відправлені або подані після закінчення встановленого терміну;
  • анонімність яких була свідомо порушена;
  • такі, що не відповідають вимогам програми та умовам конкурсу.

Реєстрація учасників конкурсу та видача конкурсної документації проводиться за адресою: Міністерство культури і мистецтв України, вул.І.Франка,19, кімн.114.

Не премійовані конкурсні пропозиції повертаються авторам на їх вимогу протягом тижня після проведення конкурсу. Після цього терміну організатори конкурсу не несуть відповідальності за зберігання проектів.

За довідками з питань умов конкурсу звертатися до Мінкультури за телефонами:235-23-62, 234-63-88.

* * *

Додаток 2

СКЛАД ЖУРІзамовленого конкурсу на кращий ескізний проект пам'ятного знаку "Жертвам нацизму" у м.Києві

Музиченко Олександр Михайлович - Заступник Міністра культури і мистецтв України

Казмірук Юрій Йосипович - Заступник Голови Державного комітету України з будівництва та архітектури

Данькевич Іван Петрович - Заступник голови виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Присяжнюк Василь Федорович - Заступник голови виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), головний архітектор м. Києва

Економов Анатолій Олександрович - Начальник Управління містобудівної політики Держбуду

Карпов Євген Олександрович - Скульптор, заступник голови Київської організації НСХУ

Кухаренко Руслан Іванович - Заступник начальника Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Кущ Анатолій Васильович - Народний художник України, скульптор (за згодою)

Мамалига Ніна Василівна - Головний спеціаліст відділу з питань монументального, образотворчого та декоративного мистецтва Мінкультури, відповідальний секретар

Мальцев Ігор Всеволодович - Заступник відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій

Мітякіна Олена Геннадіївна - Заступник начальника Управління з питань мистецтв - начальник відділу з питань монументального, образотворчого та декоративного мистецтва Мінкультури

Кучерук Микола Максимович - Голова Державної служби охорони культурної спадщини

Пісковський Юрій Іванович - Архітектор (за згодою)

Чепелик Володимир Андрійович - Голова Національної спілки художників України

Шпара Ігор Петрович - Голова Національної спілки архітекторів України (за згодою)

______________