Про проект нормативного документа

Рішення НТР від 24 грудня 2007 р № 108

(в робочому порядку)

Розглянувши проект ДСТУ-Н «Настанова з ведення справи будівельних норм», розроблений Товариством з обмеженою відповідальністю «Центр історико-містобудівних досліджень», науково-технічна рада вирішила:

  1. Схвалити та рекомендувати проект національного стандарту до прийняття з назвою ДСТУ-Н «Настанова з ведення справи будівельних норм».
  2. Управлінню технічного регулювання в будівництві (Барзилович Д.В.) у місячний термін підготувати наказ про прийняття зазначеного стандарту та сформувати Справу нормативного документа в установленому порядку.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Міністра А.В. Беркуту.

Заступник голови

науково-технічної ради

А. Беркута

***

Довідка

Проект ДСТУ-Н «Настанова з ведення справи будівельних норм» розроблено відповідно до наказу Мінрегіонбуду від 29.05.2007 р. № 41.

Актуальність розроблення проекту зумовлена тим, що до сьогодні відсутні чіткі вимоги до формування справи будівельних норм, незважаючи на те, що цей клас документів існує вже понад 15 років і містить обов’язкові до застосування вимоги щодо проектування, будівництва та ремонту споруд, планування територій тощо.

Проект ДСТУ-Н поширюється на розроблювані проекти будівельних норм усіх рівнів (національні, відомчі, територіальні) і стосується питань формування та ведення справи будівельних норм, починаючи від розроблення проекту будівельних норм і закінчуючи визнанням їх такими, що втратили чинність, у тому числі визначається перелік документів, необхідних для формування справи будівельних норм

Проект ДСТУ-Н «Настанова з ведення справи будівельних норм» розроблено Товариством з обмеженою відповідальністю «Центр історико-містобудівних досліджень».

Начальник Управління

технічного регулювання в будівництві

Д. Барзилович