Про виконання рішення спільного засідання науково-технічних рад Державного комітету України

з будівництва та архітектури і Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 21 січня 2005 №7/1

Наказ від 15 лютого 2005 р. № 39

За останні роки при проектуванні і будівництві житлових будинків за рахунок різних інвесторів та населення набуває поширення застосування засклених балконів і лоджій при квартирах.

Враховуючи актуальність зазначеного питання та відсутність у чинних нормативних документах з проектування житлових будинків (СНиП 2.08.01-89 «Жилые здания») визначення термінів «засклена лоджія» і «засклений балкон» та порядку зарахування їх площ до загальної площі квартир, а також згідно з рішенням спільного засідання науково-технічних рад Державного комітету України з будівництва та архітектури і Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 21 січня 2005 №7/1 наказую:

1. До введення в дію з другого півріччя 2005 р. нової редакції ДБН «Житлові будинки. Основні положення», схваленої рішенням науково-технічної ради Держбуду від 10.12.2004 № 69, при прийнятті в експлуатацію житлових будинків, проектною документацією яких передбачено засклення лоджій і балконів, прирівнювати їх за призначенням до «веранд» та «холодних комор» згідно зі СНиП 2.08.01-89 «Жилые здания» (додаток 2 обов’язковий) і включати їх площу до загальної площі квартири з коефіцієнтом 1,0.

2. Управлінню архітектурно-конструктивних та інженерних систем будинків і споруд житлово-цивільного призначення (Авдієнко О.П.) та ВАТ “КиївЗНДІЕП” (Шевельов В.Б.) при коригуванні ДБН «Житлові будинки. Основні положення» за результатами громадського обговорення передбачити визначення термінів «засклений балкон» і «засклена лоджія» та встановити порядок їх зарахування до загальної площі квартир.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Комітету Ю.Казмірука.

Голова Комітету

В. Череп

***

Мін’юст України листом від 21.02.05 № 24-34-154 повернув нормативно-правовий акт як такий,

що не підлягає державній реєстрації.