Наказ № 247 від 1 листопада 2000 р.

Про державний історико-архітектурний заповідник

“Хотинська фортеця” у Чернівецькій області

Враховуючи історико-культурне значення та з метою збереження національної пам’ятки архітектури – комплексу споруд Хотинської фортеці ХІІІ-ХVІІ віків у Чернівецькій області Кабінет Міністрів України постановою від 12 жовтня 2000 року № 1539 прийняв пропозицію Чернівецької обласної державної адміністрації про оголошення комплексу споруд Хотинської фортеці державним історико-архітектурним заповідником „Хотинська фортеця” з віднесенням його до сфери управління Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України.

Встановлено, що витрати на утримання заповідника фінансуються за рахунок і в межах коштів, передбачених Держбуду у Державному бюджеті України.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2000 року № 1539 “Про державний історико-архітектурний заповідник “Хотинська фортеця” у Чернівецькій області

НАКАЗУЮ:

1. Відділу підвідомчих організацій (В.Гибелинда), Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури (М.Кучерук), Відділу кадрів, спецроботи та юридичного забезпечення (В.Купчук) до 01.12.2000 року внести узгоджену пропозицію щодо кандидатури для призначення на посаду директора державного історико-архітектурного заповідника “Хотинська фортеця”.

2. Відділу підвідомчих організацій, Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури, державному історико-архітектурному заповіднику „Хотинська фортеця” до 12.01.01 підготувати, погодити з Мінкультури та подати на затвердження Положення про Державний історико-архітектурний заповідник “Хотинська фортеця”, перелік об’єктів, що передаються на баланс заповідника, а також його межі та зони охорони.

3. Управлінню фінансування, бухгалтерського обліку та звітності (Т.Щавінська) передбачити в проекті бюджету 2001 року витрати на утримання заповідника в межах коштів, передбачених Держбуду в Державному бюджеті України.

4. Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури (М.Кучерук), Державному історико-архітектурному заповіднику „Хотинська фортеця” забезпечити розроблення до 2004 року генерального плану розвитку заповідника з визначенням його меж, охоронних зон, а також обсягів і термінів проведення робіт з реставрації пам’яток, упорядкування та благоустрою заповідної території.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників голови Комітету Г.М.Семчука та В.Ф.Присяжнюка відповідно до розподілу обов’язків.

Голова КомітетуВ.М.Гусаков