Наказ № 272 від 5 грудня 2000 р.

Про заходи щодо виконання Указу Президента України

від 16 листопада 2000 р. № 1242

Указом Президента України від 16 листопада 2000 р. № 1242 „Про додаткові заходи щодо посилення боротьби з корупцією, іншими протиправними діями в соціально-економічній сфері та забезпечення економного витрачання державних коштів” Кабінету Міністрів України доручено здійснити низку заходів, направлених на економію коштів державного і місцевих бюджетів, максимальне скорочення бюджетних витрат на будівництво та утримання незапланованих об’єктів, надання невиправданих пільг і переваг, усунення надмірностей в користуванні державним майном тощо.

Зокрема, дорученням Прем’єр-міністра України від 23 листопада 2000 р. № 19402/1 до зазначеного Указу Президента України керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади зобов’язано забезпечити суворе дотримання вимог статті 3 Указу щодо заборони придбання для посадових осіб державних органів, державних підприємств, установ, організацій, а також для членів їх сімей пільгових путівок до санаторіїв і будинків відпочинку, туристичних путівок, встановлення пільг в оплаті інших соціальних послуг за рахунок державних коштів. Зобов’язано представників держави в господарських товариствах, у яких є частка державного майна, запровадити зазначений порядок для посадових осіб у цих товариствах. Зазначеним дорученням міністерства, інші центральні і місцеві органи виконавчої влади також зобов’язано забезпечити суворе дотримання вимог Закону України „Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти” та відповідних рішень Уряду у разі придбання товарів, виконання робіт і послуг за державні кошти. Указом Президента України також передбачені заходи щодо скорочення витрат по будівництву та ремонту будівель і споруд для невиробничих потреб, витрат на утримання об’єктів соціальної сфери за рахунок бюджетних коштів, коштів державних підприємств, проведення інвентаризації і відчуження об’єктів соціальної сфери (готелів, санаторіїв, будників відпочинку, спортивних споруд), що перебувають у віданні центральних і місцевих органів виконавчої влади, державних підприємств, установ, організацій.

На виконання Указу Президента України від 16 листопада 2000 р. № 1242 та доручення Прем’єр-міністра України від 23 листопада 2000 р. № 19402/1

НАКАЗУЮ:

1. Керівникам державних підприємств, організацій і установ, що належать до сфери управління Держбуду України, правлінню державної холдингової компанії „Укркомунмаш”, у господарських товариствах якої є частка державного майна:

- взяти зазначений Указ Президента України до керівництва і неухильного виконання;

- здійснити заходи щодо економного витрачання державних коштів, усунення надмірностей в користуванні державним майном, надання невиправданих пільг посадовим особам тощо.

2. Управлінню фінансування, бухгалтерського обліку та звітності , Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури, Відділу інноваційної політики, нормування та стандартизації. Відділу підвідомчих організацій посилити контроль за економним і цільовим використанням коштів, передбачених Комітету в Державному бюджеті.

3. Відділу підвідомчих організацій, Відділу кадрів, спецроботи та юридичного забезпечення, Управлінню фінансування бухгалтерського обліку і звітності організувати протягом першого кварталу 2001 року вибіркові перевірки дотримання вимог Указу Президента України від 16.11.2000 № 1242 щодо пільг посадовим особам державних підприємств, організацій і установ, що належать до сфери управління Комітету, а також холдингової компанії „Укркомунмаш”.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника голови Комітету Г.Семчука.

Голова КомітетуВ.Гусаков