Про затвердження змін до розділів 1, 2 та 4 Довідника кваліфікаційних характеристик

професій працівників (Випуск 64)

Наказ від 5 грудня 2006 р. № 399

Відповідно до Програми створення та постійного оновлення галузевої нормативної бази з праці та професійної класифікації у будівництві на 2005-2010 роки, затвердженої наказом Держбуду України від 28 грудня 2004 року № 243, та у зв’язку із впровадженням у будівельне виробництво сучасних технологій, матеріалів, конструкцій, застосуванням нових машин, механізмів, устаткування, виконанням нових видів робіт, підвищенням вимог до рівня кваліфікації робітників, які виконують будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи, та появою нових вимог до кваліфікації та освіти працівників – фахівців середньої ланки будівельного виробництва наказую:

1. Затвердити та ввести в дію з 1 січня 2007 року схвалені науково-технічною радою Мінбуду (рішення НТР від 23.11.2006 р. № 75) зміни до розділів Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 64) „Будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи”, затвердженого наказами Держбуду України від 13 жовтня 1999 року № 249 та від 21 лютого 2000 року № 32 (з урахуванням змін і доповнень), розроблені Українським науково-дослідним центром економіки будівництва „Екобуд” та погоджені з Міністерством праці та соціальної політики України і Професійною спілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України:

1.1. Зміни № 3 до Розділу 1 „Керівники, професіонали, фахівці” (6 кваліфікаційних характеристик);

1.2. Зміни № 8 до Розділу 2 „Робітники. Будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи” (4 кваліфікаційні характеристики);

1.3. Зміни № 7 до Розділу 4 „Робітники. Будівництво та ремонт автомобільних доріг” (9 кваліфікаційних характеристик).

2. Управлінню економіки, організації та розвитку будівельної діяльності (Т. Шарапова) разом з Центром „Екобуд” забезпечити доведення до відома будівельних організацій інформації про цей наказ.

Видання та розповсюдження Змін до розділів 1,2 та 4 Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 64) покласти на Український науково-дослідний центр економіки будівництва „Екобуд”.

Перший заступник Міністра

А. Орлов