Статьи

Застосування бетону М300

Бетон є одним із найпоширеніших матеріалів, що застосовуються у сфері будівництва. В світі існує велика кількість різновидів бетону. Кожен тип має свої якісні та технічні характеристики. Як відомо, він поділяється за марками. Характеристики різних марок бетону відрізняються. Необхідно розуміти, де саме слід використовувати той чи інший вид даного матеріалу.

Сфери застосування бетонів по марках

Марки 100-250

Так бетон М100 набув широкого поширення при зведенні несучих конструкцій, а також при будівництві стоянок, тротуарів, вимощення, доріжок тощо. М200 застосовується при прокладанні доріг та виготовленні плит перекриття. Будівництво гаражів, господарських приміщень та інших не найбільших будівель використовується бетон М250.

Марки 300-350

В даному огляді зупинимося на бетоні класу С20/25, який часто називають бетон М300. Він використовується для виготовлення монолітних фундаментів та стін. Також його нерідко використовують для виготовлення міцних виробів із бетону. Маються на увазі бетонні і залізобетонні вироби. Бетон марки 300 часто застосовується при роботах зі сходовими майданчиками, а також під час прокладання доріг, де очікуються високі навантаження.

Цей клас бетону досить популярний у комерційному та побутовому будівництві житлових та спеціальних приміщень. Основними його компонентами є цемент, пісок і твердий наповнювач. Нерідко використовують граніт або гравійний щебінь. Також підвищення рівня морозостійкості до нього додають пластифікатори. Саме тому його технічні характеристики досить високі. Тому його використовують при зведенні монолітних та несучих стін, які повинні мати досить велику вагу.

Варто підкреслити, що нерідко цей матеріал застосовують для виготовлення дорожніх плит на автодромах. Тож з чого складається бетон цієї марки? Це цемент, пісок, щебінь, відсів, пластифікатори, протиморозні добавки та природно вода. Всі компоненти можуть відрізнятися, як за розмірами, так і за формою, а також за міцністю і чистотою.

Дана марка бетону має у своєму складі досить велику кількість цементу, що сприяє швидкому затвердінню. Необхідно пам'ятати, що при виготовленні даного типу бетону завжди необхідно ретельно перемішувати, щоб досягти максимально однорідної маси. Якщо його погано перемішати, він може втратити свою максимальну міцність і дуже швидко зруйнуватися. Найкращі якості досягаються при додаванні спеціальних домішок. Пам'ятайте, що найкращі характеристики бетону М300 досягаються виключно за рахунок використання якісних компонентів.

Для запобігання замерзанню бетонної суміші в зимовий час обов'язково потрібно додавати протиморозні домішки. Тому купувати цей бетон необхідно тільки в спеціалізованих компаніях.

Марки 350-400

Швидкісні дорогі, магістралі, паркани, стіни, монолітні основи – все це сфера застосування бетону М350. А ось на фундамент для важких споруд найбільш підходящим вважається М400 (без нього не обходиться виробництво паль та будівництво промислових приміщень).

Марки 450-500

Найміцнішими марками є М450 та М500. Їхня сфера використання абсолютно не обмежена завдяки таким параметрам, як стійкість до навантажень, надійність, довговічність.

Компанія Роялбуд є офіційним дилером одного з найбільших виробників бетону в Україні. Тут виробляються абсолютно всі марки цього матеріалу. Доставка бетону може бути виконана безпосередньо на ваш будівельний майданчик. Якщо є така можливість, можна самостійно вивезти замовлену партію бетону з заводу. На всі марки бетону компанія встановила доступні та повністю обґрунтовані ціни.



До списку