Статьи

юридичний супровід будівництва

Сьогодні без юридичного супроводу процесу будівництва нерухомості не обійтися. Він є правовим аутсорсингом «під ключ» для компаній будівельної сфери. При цьому зазвичай всі роботи правового характеру на себе бере штатний юрист або навіть ціла юридична компанія.

Суть юридичної роботи у будівництві

Будівельні юрисконсульти спеціалізованих фірм забезпечують абсолютне правове ведення всього проекту від формування і юридичного оформлення ідеї до введення готового об'єкта будівництва в експлуатацію. Фахівці гарантують дотримання закону у частині можливих претензій щодо податкової та іншої правової захищеності проекту і забезпечують супровід об'єкта аж до моменту закінчення його будівництва.

План побудови включає кілька рубежів, головні з яких — проектування, будівництво і здача об'єкта в експлуатацію. На будь-якому рубежі в такому бізнесі потрібен грамотний юридичний супровід будівництва нерухомості для нормального з мінімальними ризиками поетапного капіталовкладення. Крім такого, юридичне супроводження особливо важливо для підготовки передпроектної документації.

Перелік послуг юриста з супроводу

Будівельні юрисконсульти забезпечують абсолютний цикл юридичних справ на всіх етапах будівництва нерухомості, у тому числі та додатково:

  • оцінка інвестиційного потенціалу землі;
  • пропозиції всеосяжного супроводу на всіх етапах будівництва (планування, проектування і т.і.);
  • оформлення плану забудови;
  • отримання дозволу на будівництво;
  • супровід угод будівельного підряду;
  • контроль якості зведених будівель з юридичної точки зору;
  • представництво інтересів забудовника у різноманітних інстанціях;
  • абсолютний правовий прогноз усього ходу будівництва;
  • захист прав девелоперів під час пайового будівництва;
  • у разі необхідності — визнання права власності на самовільну споруду.

Юридичний супровід: будівництво має бути забезпечено юристами

Юридичний супровід будівництва має на увазі отримання і оформлення юристами важливих документів, представництво інтересів забудовника в структурах муніципального контролю, створення угод робочої взаємодії з підрядниками, супровід здачі об'єктів і багато інших пропозицій та послуг.

При юридичному супроводі побудови ще надаються консультації з приводу завдань в сфері будівництва, поєднуються пов'язування важливих угод, робиться правовий контроль питань, пов'язаних з ДАБІ.

В таких процесах ключове завдання адвокатів юридичної фірми — мінімізація ризиків, які можуть виникати при будівництві, ощадливість часу і сил довірителя, а ще його правовий захист в разі появи судових розглядів.



До списку