Статьи

Стрімкий темп життя вимагає чималої кількості зусиль для того, щоб налагодити корисне та смачне харчування, яке буде ще і збалансоване. Головна складність в тому, що хочеться витрачати мінімум часу на готуванні і при цьому мати максимум смаку. Звісно, піти в магазин і купити м'ясо з якого приготувати хоч котлети, хоч голубці, а може, підливу – це чудовий варіант, але все частіше господині обирають напівфабрикати. Чи варто так робити, спробуємо розібратись.

Переваги заморожених напівфабрикатів. Як обрати якісний продукт | Журнал  Житомира

 

Що таке заморожений напівфабрикат

Такі заготівлі являють собою продукцію, яка пройшла попередню обробку, відповідно готування легше та швидше. При згадці про напівфабрикати заморожені перше, що згадується, – це пельмені, однак варіацій подібних страв значно більше.

Це можуть бути як котлети, які потрібно лишень розігріти в мікрохвильовій печі, так і, наприклад, листкове тісто, з якого можна за дуже короткий час приготувати смачний десерт. Звісно можна знайти і пельмені, вареники та чимало інших напівфабрикатів. Якщо раніше вони асоціювались з їжею не дуже високої якості, то сьогодні все докорінно змінилось, такі страви дійсно заслуговують вашої уваги, адже вони смачні та корисні.

Серед інших переваг:

  • швидке приготування;
  • чудовий смак, інколи навіть важко відрізнити від страв домашнього приготування;
  • порційний продаж з зазначенням калорійності та харчової цінності;
  • різноманіття яке дозволить збагатити раціон.

Звісно, всі ці переваги можна відчути лише за умови вибору якісних напівфабрикатів. Як це зробити, ми розповімо далі.

Заморожені напівфабрикати рибні купити онлайн ᐈ Вигідні ціни на Novus

 

Правила вибору заморожених напівфабрикатів

Насправді тут немає нічого складного, але на певні моменти варто звертати увагу. Конкретніше:

  • мінімальна кількість інгредієнтів. Звісно не забувайте, що склад повинен бути таким, який забезпечить тривале зберігання, одна краще віддати перевагу тим видам продукції в яких мінімум консервантів, адже основа збереження – це шокове заморожування;
  • характеристики фаршу. Дуже часто віддають перевагу саме м’ясним напівфабрикатам- пельменям, мантам, голубцям, котлетам. Дуже добре, якщо ступінь змільчення фаршу не дуже дрібна, адже в такому випадку додати в склад те, чого там не повинно бути значно важче. Звісно, в таких стравах на першому місці в складі повинно бути саме м'ясо;
  • склад. Він повинен бути чітким. Якщо це риба, то конкретний її вид, те ж саме стосується м’яса. Зауважимо, що зазначення складу завжди йде з інгредієнта, процентне співвідношення якого найбільше.

Зважайте на ціну – якщо є вибір, віддавайте перевагу вищій, адже там буде значно кращий склад та смакові якості.

 



До списку