Про стан розроблення інститутом “НДІпроектреконструкція” нормативно-методичних актів, архітектурно-технічних та інженерних рішень з реконструкції житлових будинків

Рішення колегії від 26 грудня 2001 р. № 124

            Розглянувши стан розроблення інститутом “НДІпроектреконструкція” нормативно-методичних актів, ефективних архітектурно-технічних та інженерних рішень з реконструкції житлових будинків, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14.015.99 № 820 “Про заходи щодо реконструкції житлових будинків перших масових серій”, колегія вирішила:

            1. Узяти до відома інформацію директора інституту НДІпроектреконструкція Г.Онищука про стан розроблення нормативно-методичних актів, ефективних архітектурно-технічних та інженерних рішень з реконструкції житлових будинків, а також надання науково-технічної та методичної допомоги місцевим органам виконавчої влади у реалізації регіональних програм реконструкції житла на виконання Першочергових заходів щодо реалізації завдань зазначеної постанови Кабінету Міністрів України.

            2. Інституту НДІпроектреконструкція (Г.Онищук) та його філіям зосередити зусилля на виконанні завдань Держбуду щодо реалізації Програми реконструкції житлових будинків перших масових серій, активізувати роботу з проведення аналізу і узагальнення досвіду реконструкції, створення системи техніко-економічної оцінки різних методів реконструкції та застосування прогресивних архітектурно-технічних рішень, забезпечити якісне розроблення нормативно-методичних актів та технічних рішень у встановлені терміни.

            3. Управлінню архітектурно-конструктивних систем та інженерного обладнання будинків і споруд (Л.Муляр) та інституту НДІпроектреконструкція забезпечити:

            - погодження у І півріччі 2002 р. Мінюстом України та затвердження проекту “Положення про порядок і організацію робіт з реконструкції та капітального ремонту житлових будинків" з визначенням в ньому механізмів відселення мешканців, улаштування надбудов, взаємовідносин власників квартир і будинків з місцевими органами виконавчої влади, органів самоврядування у процесі здійснення реконструкції житла в межах чинних нормативно-правових актів;

            - погодження та підготовку до розгляду в І півріччі 2002 р. на засіданні НТР Комітету методичних документів: “Рекомендації з модернізації інженерного обладнання житлових будинків перших масових серій”, “Технічні рішення уніфікованих конструктивних систем мансардних поверхів та утеплення зовнішніх захисних конструкцій житлових будинків”, “Інвестиційні показники проведення енергозберігаючих заходів на огороджуючих конструкціях житлових будинків перших масових серій”;

            - розроблення в 2002 р. проекту ДБН “Реконструкція та капітальний ремонт житлових будинків перших масових серій” та еталонного проекту реконструкції житлового будинку перших масових серій з впровадженням енергозберігаючих заходів.

            4. З метою активізації роботи з реалізації регіональних програм реконструкції житлових будинків перших масових серій та проведення експериментальної реконструкції житлових будинків в регіонах інституту НДІпроектреконструкція з залученням філій:

            - здійснювати аналіз та оцінку стану реалізації регіональних програм реконструкції житлових будинків перших масових серій та надавати узагальнену інформацію Держбуду до 1 липня та 30 грудня щорічно;

            - надавати місцевим органам виконавчої влади, організаціям-учасникам реалізації регіональних програм методичну допомогу в запровадженні прогресивних архітектурно-конструктивних, технологічних та інженерних рішень, енергозберігаючих заходів у проектах реконструкції житла та їх реалізації;

            -  організувати проведення територіальних науково-практичних семінарів та щорічної виставки-конференції “Реконструкція житла” в м.Києві з висвітленням досвіду вирішення проблем реконструкції та застосування прогресивних технічних рішень.

            5. Управлінню архітектурно-будівельних систем та інженерного обладнання будинків і споруд (Л.Муляр), Відділу інноваційної політики, нормування і стандартизації (Л.Кравченко), Управлінню фінансування, бухгалтерського обліку і звітності (Т.Щавінська) під час формування пропозицій до планів замовлень Держбуду на виконання науково-дослідних і проектних робіт та робіт із стандартизації за рахунок Державного бюджету на 2002 р. і наступні роки передбачати необхідні кошти на забезпечення першочергових заходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 14.05.99 № 820.

            6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Держбуду В.Присяжнюка.

Голова колегії

В.Череп