Про Методичні рекомендації з визначення додаткових витрат при розрахунках за виконані будівельно-монтажні роботи у літній період просто неба при температурі зовнішнього повітря більш ніж +270С

Рішення НТР від 12 квітня 2002 р. № 20

(прийнято у робочому порядку)

Науково-технічна рада вирішила:

                1. Схвалити і рекомендувати до застосування розроблені Науково-виробничою фірмою “Інпроект” Методичні рекомендації з визначення додаткових витрат при розрахунках за виконані будівельно-монтажні роботи у літній період просто неба при температурі зовнішнього повітря більш ніж +270С.

2.  Управлінню реформування ціноутворення, методології експертизи та контролю вартості будівництва (П.Губень) забезпечити доведення зазначених Методичних рекомендацій до зацікавлених організацій.

Голова НТР

В.Череп

*                     *                    *

Довідка

Методичні рекомендації з визначення додаткових витрат при розрахунках за виконані будівельно-монтажні роботи у літній період просто неба при температурі зовнішнього повітря більш ніж +270С (далі Рекомендації) розроблені з метою забезпечення оптимального співвідношення між умовами і мірою праці та оплатою. Рекомендації регламентують визначення додаткових витрат при виконанні будівельно-монтажних робіт у літній період просто неба за умови наявності шкідливих чинників виробничого середовища.

Додаткові витрати при виконанні будівельно-монтажних робіт у літній період враховують вплив підвищеної температури зовнішнього повітря виробничого середовища та пов’язаних з нею шкідливих чинників, а також чинників, які викликають зниження продуктивності праці робітників та будівельних машин і механізмів, що спричинює збільшення витрат трудових і технічних ресурсів на одиницю будівельної продукції.