Про доповнення до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників

 (Випуск 64)

Рішення НТР від 10 грудня 2003 р. № 90

(у робочому порядку)

Розглянувши доповнення до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 64), розроблені Українським науково-дослідним центром економіки будівництва „Екобуд”, науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити розроблені Українським науково-дослідним центром економіки будівництва „Екобуд” доповнення до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 64):

а) до розділу 1 „Керівники, професіонали, фахівці” – Доповнення № 1 (8 кваліфікаційних характеристик);

б) до розділу 2 „Робітники. Будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи” – Доповнення № 4 (18 кваліфікаційних характеристик).

2. Управлінню економіки та стратегії розвитку будівельного комплексу (Т.Шарапова) протягом місяця підготувати наказ про затвердження зазначених доповнень в установленому порядку.

Голова НТР

В. Череп

*        *        *

Довідка

Зміни, що відбулися в останні роки у будівельному виробництві в зв’язку із впровадженням новітніх технологій, застосуванням нових видів будівельних матеріалів, сучасних машин, механізмів зі складними технічними характеристиками, програмними комп’ютерними системами керування тощо, зумовлюють появу нових професій та посад працівників. Це зумовлює необхідність розробки кваліфікаційних характеристик на нові професії та уточнення характеристик діючих професій.

З метою вдосконалення Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 64) Українським науково-дослідним центром економіки будівництва „Екобуд” розроблено проект таких кваліфікаційних характеристик як доповнення до розділів 1 та 2 цього Довідника.

У проект Доповнення № 1 до розділу 1 „Керівники, професіонали, фахівці” включено вісім кваліфікаційних характеристик, з яких сім розроблено на підставі базових професій. У проект Доповнень № 4 до розділу 2 „Робітники. Будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи” включено вісімнадцять кваліфікаційних характеристик.

У зазначених доповненнях враховано нові вимоги щодо розроблення кваліфікаційних характеристик, однак збережено порядок застосування та їх побудову.

Зазначені доповнення пройшли науково-методичну експертизу у Центрі продуктивності Мінпраці України та розглянуті на секції „Економіка та стратегія розвитку будівельного комплексу” НТР Держбуду України.

Начальник Управління економіки та стратегії

розвитку будівельного комплексу

Т. Шарапова