Про проект державного стандарту

Рішення НТР від 17 грудня 2003 р. № 96

Розглянувши поданий на затвердження до Держбуду України проект державного стандарту (ДСТУ) „Пристрої дорожні напрямні. Загальні технічні умови”, розроблений Українським державним виробничо-технологічним підприємством „Укрдортехнологія”, науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити і рекомендувати до затвердження проект державного стандарту „Пристрої дорожні напрямні. Загальні технічні умови”.

2. Управлінню науково-технічної політики та інформаційних технологій у будівництві (Д.Барзилович) підготувати наказ про надання чинності зазначеному державному стандарту та сформувати „Справу нормативного документа” в установленому порядку.

Голова НТР

В. Череп

Довідка

Державний стандарт „Пристрої дорожні напрямні. Загальні технічні умови” розроблений Українським державним виробничо-технологічним підприємством ”Укрдортехнологія” на замовлення Української державної корпорації „Укравтодор”.

Створений нормативний документ визначає вимоги до конструкції напрямних пристроїв (стовпчиків, тумб і острівців) та правила їх застосування на автомобільних дорогах для орієнтування учасників дорожнього руху відносно меж смуги руху, проїзної частини, зовнішнього краю узбіч автомобільних доріг та позначення перешкод.

Напрямні пристрої належать до активних технічних засобів забезпечення безпеки дорожнього руху, які інформують водіїв транспортних засобів щодо умов руху на автомобільних дорогах за різних метеорологічних умов, у світлу та темну пори доби, що разом з дорожніми знаками та розміткою сприятиме запобіганню виникненню дорожньо-транспортних пригод.

Проект державного стандарту узгоджений Державною службою автомобільних доріг України (Укравтодор) та Науково-дослідним центром з безпеки дорожнього руху Міністерства внутрішніх справ України і має позитивний висновок науково-технічної та правової експертизи, яку виконав Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій.

Проект зазначеного стандарту розглянуто секцією будівельних матеріалів НТР Держбуду України (протокол від 26 листопада 2003 року № 12).

Начальник Управління науково-технічної

 політики та інформаційних технологій

у будівництві

Д.Барзилович