Про затвердження “Правил для індивідуальних забудовників по впровадженню антисейсмічних заходів при будівництві індивідуальних житлових будинків у районах України з сейсмічністю 7-8 балів”

Наказ від 23 березня 2001 р. № 67

Матеріали перевірок органами Держархбудконтролю на місцях будівництва індивідуальних житлових будинків у регіонах з підвищеною сейсмічністю (АР Крим, Закарпатська, Одеська та Чернівецька області) свідчать про факти порушень державних будівельних норм щодо урахування антисейсмічних заходів.

На виконання рішення колегії Держбуду України від 17.12.99 №77 “Про досвід роботи Управління містобудування і архітектури Закарпатської облдержадміністрації з відбудови житла громадян, які постраждали внаслідок стихійного лиха 1998 року, та забезпечення антисейсмічних заходів, якості будівництва і ремонту житлових будинків” та з метою забезпечення місцевих органів виконавчої влади і забудовників необхідними нормативно-методичними документами, що регламентують будівництво індивідуального житла у сейсмонебезпечних регіонах України, наказую:

1. Затвердити та ввести в дію з 01.04.2001 “Правила для індивідуальних забудовників по впровадженню антисейсмічних заходів при будівництві індивідуальних житлових будинків у районах України з сейсмічністю 7-8 балів”, розроблені КиївЗНДІЕП і схвалені рішенням НТР Держбуду від 6 вересня 2000 № 39.

2. Видавництву “Укрархбудінформ” надати в журналі “Будівництво України” інформацію про набрання чинності вищезазначеними Правилами та забезпечити їх видання і розповсюдження згідно із замовленнями зацікавлених організацій.

3. Мінбудархітектури АР Крим та управлінням містобудування і архітектури Закарпатської, Чернівецької, Одеської облдержадміністрацій та Севастопольської міськдержадміністрації забезпечити впровадження Правил при видачі дозволів на будівництво індивідуальним забудовникам та контроль за їх дотриманням.

4. Держархбудінспекції України (В.Папка), місцевим органам держархбудконтролю забезпечити постійний контроль за дотриманням чинних державних будівельних норм для будівництва у сейсмічних районах та вимог зазначених Правил при індивідуальній забудові.

Голова Комітету

В.Гусаков

________________