Про заходи Держбуду щодо створення належних умов та сприяння проведенню у 2002 році виборів народних депутатів України, депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів

Рішення колегії від 30 листопада 2001 р. № 116

На виконання Указу Президента України від 30 жовтня 2001 року № 1022 “Про забезпечення реалізації прав громадян, принципів демократичного суспільства, відкритості і прозорості у процесі підготовки та проведення виборів 2002 року” та відповідного розпорядження Прем’ єр-міністра України А.К.Кінаха від 3 листопада 2001 року щодо створення належних умов та сприяння проведенню у 2002 році виборів народних депутатів України, депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів, а також листа Адміністрації Президента України від 24.11. 2001 № 02-02/3180 щодо прискорення реалізації заходів з актуальних питань соціальної та житлово-комунальної сфери, з метою:

забезпечення узгоджених дій центральних і місцевих органів влади у процесі підготовки та проведення виборів,

об’ єктивного і достовірного інформування виборців про стан житлово-комунального господарства та будівельного комплексу та перспективи їх розвитку,

недопущення викривлень та тенденційного висвітлення складних соціальних процесів у зазначених сферах на користь окремих політичних сил,

надання оперативної допомоги у розв’ язанні гострих соціально-економічних проблем, які можуть вплинути на хід виборів,

прискорення реалізації заходів з актуальних питань соціальної та житлово-комунальної сфери, зокрема реформування житлово-комунального господарства,

та враховуючи, що відповідно до Положення про Держбуд України Комітет здійснює свої повноваження безпосередньо та через підзвітні та підконтрольні йому структурні підрозділи з питань містобудування та архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства місцевих державних адміністрацій, а також установи іорганізації, що належать до сфери його управління, колегія вирішила:

1. Для забезпечення необхідних контактів з регіонами визначити членів колегії відповідальними за зв’ язки у питаннях сприяння підготовці та проведенню виборів відповідно до Конституції та законів України з керівництвом регіонів, управліннями містобудування і архітектури, капітального будівництва, житлово-комунального господарства обласних (міських) державних адміністрацій.

2. Членам колегії відповідно до п.1 рішення забезпечити налагодження тісних взаємозв’ язків з відповідними структурами місцевих органів виконавчої влади (у разі необхідності з виїздом на місце), які б сприяли створенню належних умов для реалізації конституційного права громадян вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

3. На період проведення виборів 2002 року утворити при Держбуді методичний центр для оперативного надання кандидатам у депутати, політичним партіям, об’ єднанням і блокам, іншим суб’ єктам виборчого процесу необхідної їм інформації з питань діяльності будівельного комплексу та житлово-комунального господарства у складі:

А.Беркута – перший заступник Голови Комітету;

А.Григор – начальник Управління інформаційно-аналітичного та організаційного забезпечення роботи апарату, колегії та науково-технічної ради;

А.Економов – начальник Управління містобудівної політики;

А.Кулеша – заступник начальника Управління економічного аналізу та методологічного забезпечення реформування житлово-комунального господарства;

Т.Шарапова – начальник Управління стратегії розвитку будівельного комплексу;

О.Мільнер – начальник Управління реформування та розвитку водопровідно-каналізаційного господарства;

С.Кремена – начальник Відділу стратегії розвитку комунальної теплоенергетики;

В.Папка – начальник Держархбудінспекції;

В.Гибелинда – начальник Відділу підвідомчих організацій.

4. Керівникам структурних підрозділів до 25 грудня 2001 року підготувати інформаційно-аналітичні матеріали щодо реального стану, проблемних питань та шляхів їх вирішення у відповідних сферах містобудування, будівництва та житлово-комунального господарства і подати їх Управлінню апарату.

Управлінню апарату (А.Григор) забезпечити узагальнення поданих матеріалів у вигляді інформаційного довідника.

Відділу підвідомчих організацій (В.Гибелинда) забезпечити тиражування необхідної кількості довідників.

5. Першому заступникові Голови Комітету А.Беркуті, заступникам Голови Комітету В.Присяжнюку, М.Рулю у грудні-січні поточного року організувати та провести наради за участю керівників управлінь містобудування і архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства обласних (міських) державних адміністрацій для координації заходів щодо створення належних умов та сприяння проведенню у 2002 році виборів народних депутатів України, депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів.

6. Заступникові голови Комітету Г.Семчуку, Відділу підвідомчих організацій (В.Гибелинда) разом з Відділом кадрів, спецроботи та юридичного забезпечення (В.Купчук) провести роботу з керівниками підприємств, установ та організацій, що входять до сфери управління Держбуд України, з питань, пов’ язаних зі створенням належних умов та сприянням проведенню у 2002 році виборів народних депутатів України, депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів.

7. Управлінню нормативно-правового забезпечення реформування житлової політики та експлуатації житлового фонду (М.Каплун) протягом 2002 року розробити нову редакцію проекту Житлового кодексу України з урахуванням норм Цивільного кодексу, зауважень і пропозицій, висловлених під час обговорення останньої редакції законопроекту, та Рішення Конституційного Суду України від 14.11.2001 № 1-31 щодо прописки.

8. Управлінню економічного аналізу та методологічного забезпечення реформування житлово-комунального господарства (А.Кулеша):

для забезпечення посилення контролю за обґрунтованістю формування тарифів на житлово-комунальні послуги забезпечити затвердження у першому кварталі 2002 року Методичних рекомендацій з планування, обліку та калькулювання собівартості робіт (послуг) на підприємств і в організаціях житлово-комунального господарства та Порядку ціноутворення на послуги централізованого теплопостачання;

запровадити щоквартальний моніторинг відповідності фактичних витрат на житлово-комунальні послуги затвердженим в установленому порядку тарифам.

9. Координацію та контроль за виконанням зазначених заходів покласти на заступників голови Комітету відповідно до розподілу обов’ язків.

Голова колегії

В.Череп

_________