Про взаємодію при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з порушенням роботи об’єктів житлово-комунального господарства

Спільний наказ МНС України та Держжитлокомунгоспувід 11 жовтня 2002 р. № 226/48

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2001 р. № 122 “Про комплексні заходи, спрямовані на ефективну реалізацію державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання та оперативного реагування на них на період до 2005 року” та з метою організації взаємодії Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і Державного комітету з питань житлово-комунального господарства при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з порушенням роботи об’єктів житлово-комунального господарства, наказуємо:

1. Встановити, що віднесення подій, пов’язаних з порушеннями роботи житлово-комунального господарства України до надзвичайних ситуацій здійснюється Міністерством з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи за погодженням з Державним комітетом з питань житлово-комунального господарства на підставі Класифікатора надзвичайних ситуацій в Україні.

2. Затвердити форми збору інформації:

форма ДЖ-1 “Оперативна інформація про порушення роботи теплового господарства”;

форма ДЖ-2 “Оперативна інформація про порушення роботи водопровідно-каналізаційного господарства”;

форма ДЖ-3 “Оперативна інформація про порушення роботи міського електротранспорту”;

форма ДЖ-4 “Оперативна інформація про порушення роботи житлового господарства”.

3. Затвердити наступний порядок подачі інформації до МНС України:

територіальні головні управління (управління) з питань надзвичайних ситуацій подають оперативну інформацію про порушення роботи житлово-комунального господарства за формами ДЖ-1, ДЖ-2, ДЖ-3, ДЖ-4 (додаються), до оперативно-чергової служби МНС України щоденно о 6 та 16 годині, при ускладненні обстановки – у визначені терміни.

4. Начальникам територіальних головних управлінь (управлінь) з питань надзвичайних ситуацій забезпечити своєчасне подання до МНС достовірної інформації про порушення роботи житлово-комунального господарства.

5. МНС України перед поданням до Кабінету Міністрів України інформації про порушення роботи житлово-комунального господарства узгоджувати її в обов’язковому порядку з Держжитлокомунгоспом.

6. Покласти координацію виконання вимог цього наказу на начальника Центру управління у кризових ситуаціях МНС Департаменту цивільного захисту МНС України П.Коротинського (тел. 247-30-50, 247-30-20) та начальника відділу Держжитлокомунгоспу Є.Голубятнікова (тел. 244-40-52).

7. Начальникам територіальних головних управлінь (управлінь) з питань надзвичайних ситуацій разом з керівникам республіканського комітету житлово-комунального господарства АР Крим, управлінь житлово-комунальних господарств обласних державних адміністрацій, міськкомунуправління м.Севастополя та Головного управління житлового господарства Київської міської державної адміністрації терміново розробити і затвердити порядок взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з порушенням роботи житлово-комунального господарства, з урахуванням вимог цього наказу та місцевих особливостей.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Державного секретаря – командувача сил МНС України генерал-лейтенанта Г.Марченка та першого заступника Голови Держжитлокомунгоспу В.Альохіна.

Державний секретар МНС УкраїниВ. Луцько

 

Голова ДержжитлокомунгоспуГ. Семчук

_______________