Про проект Зміни № 1 ГОСТ 23486-79 «Панели металлические трехслойные стеновые

с утеплителем из пенополиуретана. Технические условия»

Рішення НТР від 13 липня 2006 р. № 63

(в робочому порядку)

Розглянувши проект Зміни № 1 ГОСТ 23486-79 «Панели металлические трехслойные стеновые из пенополиуретана. Технические условия», розроблений Українським науково-дослідним та проектним інститутом сталевих конструкцій ім. В.М. Шимановського, науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити проект Зміни № 1 ГОСТ 23486-79 «Панели металлические трехслойные стеновые из пенополиуретана. Технические условия».

2. Управлінню технічного регулювання в будівництві (Захарчук М.І.) у місячний термін підготувати наказ про надання чинності Зміні № 1 та сформувати Справу нормативного документа у встановленому порядку.

Голова науково-технічної ради

П. Качур

***

Довідка

Проект Зміни № 1 до ГОСТ 23486-79 «Панели металлические трехслойные стеновые из пенополиуретана. Технические условия» розроблено Українським науково-дослідним та проектним інститутом сталевих конструкцій ім. В.М. Шимановського.

Підставою для розроблення Зміни № 1 є розширення асортименту продукції шляхом застосування тонколистових сталевих листів для обшиття панелей. Нині як вітчизняні, так і зарубіжні виробники тришарових панелей застосовують тонколистовий метал товщиною від 0,5 мм оцинкований або із захисно-декоративним лакофарбовим покриттям.

Чинним ГОСТ 23486-79 передбачається для обшиття тришарових панелей використання сталевих листів товщиною від 0,8 мм, що стримує розширення області застосування панелей. Застосування оцинкованих сталевих листів товщиною від 0,5 мм дозволить зменшити вагу панелі і відповідно знизити їхню собівартість. Крім того, такі панелі можуть мати широку гаму кольорів, бути легкими, зручними в експлуатації, довговічними і одночасно відповідати всім вимогам щодо міцності і межі вогнестійкості.

Проект зазначеної Зміни погоджено відповідно до технічного завдання з виробниками тришарових металевих панелей з утеплювачем із пінополіуретану ВАТ «Модуль» (м. Кам’янець-Подільський) та ЗАТ «ПАНТЕК» (м. Київ).

Висновок державної експертизи, проведеної ЗАТ «ТК «Спецмонтаж», - позитивний. Зазначений проект Зміни розглянуто на секції з питань технічного регулювання у будівництві (протокол № 5 від 16.06.2006р.) та рекомендовано до розгляду президією науково-технічної ради з метою прийняття.

Заступник начальника Управління

технічного регулювання в будівництві,

начальник відділу оцінки відповідності

М. Захарчук