Про Зміну № 4 ДБН Д.2.4-2000

Рішення НТР від 23 листопада 2006 р. № 71

(у робочому порядку)

З метою удосконалення кошторисно-нормативної бази України науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити та рекомендувати до затвердження Зміну № 4 до ресурсних елементних кошторисних норм на ремонтно-будівельні роботи (Збірник 16. Зовнішні інженерні мережі. ДБН Д.2.4-16-2000), розроблену Державним інститутом праці та соціально-економічних досліджень Мінпромполітики.

2. Управлінню ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві (Губень П.І.) підготувати наказ Мінбуду про затвердження зазначеної зміни та сформувати «Справу нормативного документа» в установленому порядку.

Голова науково-технічної ради

А. Орлов

***

Довідка

Державним інститутом праці та соціально-економічних досліджень Мінпромполітики розроблений проект Зміни № 4 до ресурсних елементних кошторисних норм на ремонтно-будівельні роботи (ДБН Д.2.4-16-2000 “Зовнішні інженерні мережі”), що містить ресурсні норми на ремонт зливової каналізації. Ці норми охоплюють перелік робіт, що виконуються на окремих ділянках і горловинах цегляних та залізобетонних оглядових колодязів.

Ресурсні елементні кошторисні норми, що увійшли до проекту Зміни № 4, призначені для визначення складу і потреби в трудових та матеріально-технічних ресурсах при визначенні вартості виконання ремонту зливової каналізації.

Зазначена зміна відкоригована за зауваженнями Управління ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві, наданими у робочому порядку.

Проект зміни отримав позитивний висновок експертизи, яка виконана Харківською національною академією міського господарства. Окремі підприємства та організації, які будуть застосовувати ці ресурсні елементні кошторисні норми, надали схвальні відгуки на розроблену зміну.

Проект зміни розглянутий секцією ціноутворення та експертизи у будівництві, схвалений та рекомендований до розгляду на засіданні науково-технічної ради Мінбуду.

Начальник Управління ціноутворення,

експертизи та контролю вартості

у будівництві

П.І. Губень