Наказ № 15 від 27 січня 1999 р.

Про розміри та порядок зарахування

коштів за видачу ліцензій

Кабінет Міністрів України постановою від 4 січня 1999 р. № 6 „Про розміри та порядок зарахування плати за видачу та переоформлення ліцензій на провадження певних видів підприємницької діяльності” затвердив розміри плати за видачу та переоформлення ліцензій на будівельну діяльність та ремонт і експлуатацію трубопровідного транспорту (житлово-комунального господарства).

Зазначеною постановою установлено що плата, яка вноситься суб’єктом підприємницької діяльності за видачу та переоформлення ліцензії, зараховується до Державного бюджету України.

Органам, які уповноважені видавати ліцензії заборонено ставити як умову видачі ліцензії відрахування коштів на користь будь-яких бюджетних або позабюджетних фондів, установ, підприємств, організацій чи окремих осіб.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 4 січня 1999 р. № 6 НАКАЗУЮ:

1. Держархбудінспекції, Управлінню водопровідно-каналізаційного господарства та екології, Відділу комунальної енергетики:

- забезпечити видачу ліцензій за умови перерахування суб’єктом підприємницької діяльності коштів за видачу та переоформлення ліцензій до Державного бюджету;

- заборонити ставити як умову видачі ліцензії відрахування коштів на користь будь-яких бюджетних або позабюджетних фондів, установ, підприємств, організацій чи окремих осіб;

- підготувати пропозиції щодо порядку перевірки спроможності виконання суб’єктами підприємницької діяльності ліцензійних умов провадження будівельної діяльності та ремонту і експлуатації трубопровідного транспорту (житлово-комунального господарства) (термін – 15 лютого 1999 р.).

2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Комітету Онищука Г.І.

Голова КомітетуВ.М.Гусаков