Наказ № 57 від 15 березня 1999 р.

Про порядок визначення обсягів базового

фінансування фундаментальних наукових

досліджень за рахунок коштів державного бюджету

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 1999 року № 304, якою затверджено Положення „Про порядок визначення обсягів базового фінансування фундаментальних наукових досліджень за рахунок коштів державного бюджету” та з метою вдосконалення системи базового фінансування науково-технічної діяльності

НАКАЗУЮ:

1. Галузевим управлінням і відділам разом із науково-дослідними інститутами, що входять до сфери управління Комітету, щорічно, починаючи з 1999 року, подавати до 25 березня Управлінню науково-технічного забезпечення обґрунтовані пропозиції щодо визначення пріоритетних напрямів фундаментальних наукових досліджень з врахуванням Положення про порядок визначення обсягів базового фінансування фундаментальних наукових досліджень за рахунок коштів державного бюджету.

2. Управлінню науково-технічного забезпечення щорічно до 31 березня забезпечувати підготовку пропозицій щодо визначення пріоритетних напрямів фундаментальних наукових досліджень для подання до Мін науки.

3. Управлінням і відділам Держбуду за приналежністю питань та науково-дослідним організаціям, що входять до сфери управління Комітету забезпечувати щорічно до 20 червня подання до Управління науково-технічного забезпечення пропозицій щодо обсягів базового фінансування для проведення фундаментальних наукових досліджень за рахунок коштів державного бюджету та пріоритетних напрямів наукової та науково-технічної діяльності, у яких установа має значні досягнення, перспективні розробки, визначні наукові школи тощо.

4. Управлінню науково-технічного забезпечення щорічно до 30 червня забезпечувати підготовку для подання до Мін науки пропозицій до переліку науково-дослідних установ, яким пропонується визначити в наступному році обсяги базового фінансування для проведення фундаментальних наукових досліджень за рахунок коштів держбюджету відповідно до розділу видатків „Фундаментальні дослідження і сприяння науково-технічному прогресу” за кодом 040101 „Фундаментальні дослідження наукових установ” з розподілом по кожній установі обсягів цього фінансування.

5. Науковим установам, яким надавалось базове фінансування щорічно починаючи з 2000 року, до 20 лютого подавати Управлінню науково-технічного забезпечення інформацію про результати закінчених у минулих роках фундаментальних наукових досліджень.

6. Управлінню науково-технічного забезпечення узагальнювати подану інформацію по результатах закінчених фундаментальних наукових досліджень і забезпечувати до 1 березня подання її до Мін науки.

7. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника Голови Комітету Горбачовського О.П.

Голова КомітетуВ. Гусаков