МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ЗАСТУПНИК ГОЛОВНОГО ДЕРЖАВНОГО

САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ УКРАЇНИ

вул. Грушевського, 7 , м. Київ, 01021, тел. (044) 253-61-94, Е-mail: [email protected],

web: http: //www.moz.gov.ua, код ЄДРПОУ 00012925

22. 08. 2006 № 05.01.03 -1121 на № ___________ від ____________

Головному лікарю Центральної санепідстанції МОЗ України,

головному державному санітарному лікарю Автономної Республіки Крим, головним державним санітарним лікарям областей, міст Києва та Севастополя, на водному, залізничному, повітряному транспорті, об'єктів з особливим режимом роботи

З метою врегулювання питання надання висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо відведення земельних ділянок та стягнення плати за них повідомляємо.

Порядок вибору земельних ділянок для розміщення об’єктів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004р. № 427. Згідно з зазначеною постановою вибір земельної ділянки проводиться до початку проектування об’єктів і відповідна комісія, до складу якої включено представника державної санітарно-епідеміологічної служби, за результатами роботи оформляє акт стосовно можливості чи неможливості вибору земельної ділянки.

У разі погодження місць розташування об’єктів на земельних ділянках заклади держсанепідслужби на цій стадії повинні надавати погодження у довільній формі (у формі листа) або відповідно до висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, затвердженого постановою головного державного санітарного лікаря України від 24.01.2006р. № 3, якщо на місцевому рівні прийняті відповідні рішення органів місцевого самоврядування та (або) місцевих державних адміністрацій стосовно надання висновку.