НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ РЕГУЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 14.02.2008 р. N 947/11/17-08

Щодо надання роз'яснень про порядок прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта

Щодо надання роз'яснень

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) розглянула ваш лист від 07.12.2007 N 146-5020 та в межах своєї компетенції повідомляє наступне.

Пунктом 4.8 Правил приєднання електроустановок до електричних мереж, затверджених постановою НКРЕ від 14.12.2005 N 1137 (далі - Правила) (із змінами), встановлено, що до заяви про проведення технічного огляду та допуску на підключення електроустановки до електричної мережі (додаток 6 до Правил) замовник, крім іншого, зобов'язаний надати акт прийняття в експлуатацію електричних установок інженерного електрозабезпечення об'єкта. 

Відповідно до абзацу третього пункту 4.1 Правил прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом електроустановок інженерного електрозабезпечення об'єкта замовника здійснюється в порядку, установленому законодавством.

Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів (далі - Порядок) затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2004 N 1243 (із змінами).

Відповідно до абзацу другого пункту 1 Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів полягає у підтвердженні державними приймальними комісіями готовності до експлуатації об'єктів нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту будівель і споруд як житлово-громадського, так і виробничого призначення, інженерних мереж та споруд, транспортних магістралей, окремих черг пускових комплексів (далі - закінчені будівництвом об'єкти), їх інженерно-технічного оснащення відповідно до затвердженої в установленому порядку проектної документації, нормативних вимог, вихідних даних на проектування.

Пунктом 12 цього Порядку встановлено вичерпний перелік осіб, які входять до складу державної приймальної комісії.

За результатами роботи державної приймальної комісії складається акт про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, форма якого затверджується Мінрегіонбудом.