НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ РЕГУЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 11.05.2007 р. N 3110/11/17-07

ТОВ "ЛММ Сервіс"  

Щодо надання роз'яснень

Національна комісія регулювання електроенергетики України розглянула ваш лист від 11.04.2007 N 163 та в межах своєї компетенції повідомляє наступне.

Порядок отримання технічних умов на приєднання до електричних мереж, виконання технічних умов, а також підключення до електричних мереж регулюються Правилами приєднання електроустановок до електричних мереж, затверджених постановою НКРЕ від 14.12.2005 N 1137 (далі - Правила).

Згідно з пунктом 1.3 Правил приєднання електроустановки замовника здійснюється власником електричних мереж на підставі договору про приєднання, який укладається за взаємною згодою між власником електричних мереж та замовником.

Технічні умови приєднання до електричної мережі електроустановки замовника, що будується або реконструюється чи модернізується, є невід'ємним додатком до договору про приєднання і містять вихідні дані для проектування.

Електропередавальна організація не має права відмовити в приєднанні до її мереж електроустановки замовника за умови дотримання ним цих Правил (абзац перший пункту 1.4 Правил).

Технічні умови приєднання видаються власником електричних мереж у разі приєднання нової електроустановки, збільшення електричної потужності електроустановки внаслідок реконструкції чи модернізації, зміни вимог замовника до надійності електрозабезпечення електроустановки (абзац перший пункту 2.1 Правил).

Відповідно до абзаців першого та другого пункту 3.1 Правил власник мереж має забезпечити відповідно до умов договору про приєднання технічну можливість підключення електроустановок замовника в точці приєднання. Замовник має забезпечити за власний рахунок виконання технічних умов та оплатити власнику електричних мереж вартість приєднання до електричних мереж.

Замовник після оплати вартості видачі технічних умов приєднання отримує для підписання проект договору про приєднання до електричних мереж, який розробляється власником мереж на основі Примірного договору про приєднання, схваленого постановою НКРЕ від 14.12.2005 р. N 1136.

Термін надання проекту договору про приєднання має не перевищувати 15 робочих днів з дня подання власнику мереж заяви про приєднання (абзаци перший та другий пункту 3.2 Правил).

До затвердження Методики визначення вартості приєднання до електричних мереж вартість приєднання визначається відповідно до погодженого сторонами кошторису.