Міністерство аграрної політики України

Наказ

від 13 травня 2008 року N 293

Про організацію проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці керівників і посадових осіб підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мінагрополітики

Відповідно до вимог Закону України "Про охорону праці", з метою підвищення відповідальності керівників та посадових осіб щодо створення безпечних і нешкідливих умов праці, попередження пожеж, аварій та випадків травматизму на виробництві аграрного сектора економіки наказую:

1. Сектор охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху (Гаврилюк В. І.) визначити відповідальним за організацію проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці керівників і посадових осіб підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мінагрополітики.

2. Затвердити склад постійно діючої комісії Міністерства з перевірки знань з питань охорони праці у керівників і посадових осіб підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мінагрополітики (далі - Комісія), що додається.

3. Сектору охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху:

3.1. Протягом першого півріччя 2008 року здійснити комплекс відповідних заходів щодо організації проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці керівників і посадових осіб підприємств, установ та організацій, що входять до сфери управління Мінагрополітики, згідно з Типовим положенням про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженим наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 р. N 15, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 15.02.2005 р. N 231/10511.

3.2. Організувати навчання складу Комісії у Головному навчально-методичному центрі Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду у травні - червні поточного року.

4. Комісії здійснити перевірку знань з питань охорони праці в червні поточного року у керівників і членів комісій з перевірки знань з питань охорони праці Міністерства аграрної політики Автономної Республіки Крим, головних управлінь агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, управління промисловості та агропромислового розвитку Севастопольської міськдержадміністрації, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мінагрополітики, виконання службових обов'язків яких пов'язано з організацією безпечного ведення робіт.

5. Міністерству аграрної політики Автономної Республіки Крим, головним управлінням агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, управлінню промисловості та агропромислового розвитку Севастопольської міської державної адміністрації:

5.1. Організувати і провести у червні - липні 2008 року навчання керівників і членів комісій з перевірки знань з питань охорони праці в регіональних навчальних закладах, які одержали дозвіл від органів Держгірпромнагляду на проведення цієї роботи.

5.2. У червні - липні 2008 року надати методичну і практичну допомогу керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності аграрного сектора економіки щодо проведення навчання в регіональних навчальних закладах освіти та здійснити відповідну перевірку за результатами роботи.

6. Урядовим органам державного управління в структурі Міністерства аграрної політики України протягом 2008 року організувати проведення навчання і перевірку знань з питань охорони праці керівників і посадових осіб підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління.

7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Шевченка О. О.

 

Міністр 

Ю. Ф. Мельник 

 

Складпостійно діючої комісії Міністерства з перевірки знань з питань охорони праці у керівників і посадових осіб підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мінагрополітики

Шевченко Олександр Олександрович 

заступник Міністра, голова комісії 

Гаврилюк Валентина Іванівна 

завідувач Сектора охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху Міністерства аграрної політики України, заступник голови комісії 

Тягай Микола Петрович 

головний спеціаліст Сектора охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху Міністерства аграрної політики України, секретар комісії  

Члени комісії: 

Демидов Олександр Анатолійович 

директор Департаменту ринків рослинництва Міністерства аграрної політики України  

Гнатюк Олег Анатолійович 

провідний спеціаліст Сектора охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху Міністерства аграрної політики України 

Ткачов Володимир Сергійович 

начальник Відділу організації державного нагляду в АПК і соціально-побутовій сфері Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду (за згодою) 

Сидоренко Юрій Олексійович  

головний інспектор відділу організації роботи державного пожежного нагляду Держпожбезпеки Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (за згодою) 

Мазна Раїса Василівна 

завідувач Відділу охорони праці і соціального захисту ЦК профспілок працівників АПК України (за згодою). 

 

Завідувач сектору охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху 

  В. І. Гаврилюк