N 5/3-22 Державний комунальний

від 18.01.94 проектний комплекс

"КИІВПРОЕКТ"

На N 06-1883/ітц Заступнику директора А.Р.Яценко

від 21.12.93р.

Про покриття витрат

проектувальників на

виконання погоджень

Пунктом 5.1 БНіП 1.02.01-85 "Інструкція про склад, порядок розробки, погодження та затвердження проектно-кошторисної документації на будівництво підприємств, будівель і споруд" обумовлено, що проектно кошторисна-документація на будівництво підприємств, будівель та споруд, розроблена відповідно діючим нормам, правилам, інструкціям і державним стандартам, що повинно бути засвідчено відповідним записом головного інженера (головного архітектора)проекта в матеріалах робочого проекта (проекта) не підлягає погодженню з органами державного нагляду. Мається на увазі, що проектно-кошторисна документація розроблена відповідно діючим БНіП,ДБН,СТ,ВБН, БН і т.п. без відступу від них не потребує додаткового погодження з органами іх затвердившими.

І навпаки, коли проектно-кошторисна документація розроблена з обгрунтованими відступами від БНіП, ДБН, ДСТ, ВБН, БН і т.п. вона підлягає погодженню замовником з участю генерального проктувальника з органами їх затвердившими.

Порядок погодження проектної документації на конкретний об'єкт встановлюється органами місцевого самоврядування і БНіП 1.02.01-85 не регламентується.

В зв'язку з вищенаведеним, витрати на погодження проектної документації за вимогами органів місцевого самоврядування Збірниками цін на ПВР не передбачені і повинні враховуватись в договірній частині ціни на проектно-розвідувальні роботи (якщо за умовами договору така робота доручена замовником).

Заступник начальника Головного

управління будівельноі науки і

проектно-вишукувальних робіт В.К.Михайленко

Хілько В.М.

294-73-39