МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

Н А К А З

___20.04.2005__ Київ №__175___

Про затвердження Державних санітарних

норм та правил “Транспортування

продовольчої продукції залізничним,

повітряним та водним транспортом ”

Відповідно до статті 17 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”

Н А К А З У Ю:

1. Затвердити Державні санітарні норми та правила “Транспортування продовольчої продукції залізничним, повітряним та водним транспортом”, що додаються.

2. Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров’я України цей наказ довести до установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в установленому порядку.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Бережнова С.П.

МіністрМ.Є. Поліщук

Заступник Міністра

С.П. Бережнов

Начальник Юридичного управління

Д.В. Алешко

Заступник керуючого справами

С.М. Вишньова

Реєстр розсилки:

2 - до справи

30 – установи ДСЕСУ

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства охорони здоров’я України

20.04.2005 № 175

Державні санітарні норми та правила

“Транспортування продовольчої продукції залізничним, повітряним та водним транспортом”

1. Загальні положення

1.1. Державні санітарні норми та правила “Транспортування продовольчої продукції залізничним, повітряним та водним транспортом” (далі - Правила) установлюють гігієнічні вимоги і норми до повітряного, водного і залізничного транспорту, що забезпечують перевезення продовольчої продукції.

1.2. Державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням санітарно-гігієнічних і санітарно-епідеміологічних норм і правил державними органами, підприємствами, організаціями, установами незалежно від форм власності, підприємцями – фізичними особами і громадянами покладений на установи державної санітарно-епідеміологічної служби України.

1.3. Юридичні й фізичні особи, які транспортують продовольчу продукцію, несуть відповідальність за відповідність умов транспортування вимогам санітарних норм згідно з чинним законодавством України.

1.4. Державні стандарти, технічні умови, технологічні інструкції та інші нормативно-технічні документи щодо планування, організації та транспортування продовольчої продукції повинні відповідати санітарному законодавству.