Статьи

Досі користуєтеся плівкою, бо не знаєте про переваги агроволокна та як його можна використовувати? Після прочитання цієї статті ви точно зрозумієте, що плівка — не найкращий варіант у багатьох видах діяльності. Тож розберемося.

Переваги використання агроволокна

Агроволокно являє собою укривний нетканий матеріал з пористою напівпрозорою структурою. Основними перевагами його використання є наступні:

  • має чудову пропускну здатність повітря та вологи;
  • не допускає перегрівання рослин на палючому сонці;
  • захищає рослини від шкідників;
  • притуплює ріст бур’янів;
  • добре тримає тепло.

Способи використання спанбонду 

Різновидність способів використання такого накриття залежить від кольору матеріалу. Найчастіше застосовують чорну та білу тканину.

Біле агроволокно використовують для:

  • Накриття рослин безпосередньо на ґрунті. Таким чином укривають розсаду. Для такого виду діяльності краще брати тонку та легку тканину, яка не заважатиме рослинам рости та яку вони зможуть підіймати, не деформуючись.
  • Для тепличок чи парників. З таким укриттям культури ростуть в умовах максимально наближених до реальних. В конструкціях зі спанбонду гарно циркулює свіже повітря та потрапляють опади. В той самий час рослини захищені від комах чи птахів, спеки та рясних дощів.
  • Для захисту рослин від морозу. Білою тканиною укутують стовбури дерев та кущі, що є вразливими та погано сприймають холод. Також можна укривати багаторічні квіти, так вони точно не загинуть в зимову морозну пору.

Чорне агроволокно чудово підходить для мульчування. Завдяки темному кольору на землю не потрапляє світло та бур’яни перестають рости там, де не треба. Це суттєво зекономить ваш час на прополюванні. Пориста структура пропускає повітря та вологу та не дає корінню гнити. 

Щоб здійснити мульчування потрібно очистити земельну ділянку від порослі та скопати. Далі укласти матеріал поверх ґрунту, а по краях присипати піском чи землею, або покласти каміння. Після чого проробіть отвори у тканині на таких відстанях, як повинні рости культури. Тепер можна висаджувати рослини чи сіяти насіння. Поливайте поверх укриття, як звичайно.

Використання як білого, так і чорного спанбонду у господарстві значно покращить врожай та полегшить його догляд. Більш детально ознайомитися з характеристиками цього матеріалу та замовити агроволокно від виробника можете за посиланням.



До списку