Статьи

iPhone 13 Pro здобув славу не просто смартфона, а й потужного камерофона, що робить його бажаним придбанням для багатьох. Проте, враховуючи високу ціну гаджета, покупка бу iPhone 13 Pro https://yaknoviy.ua/iphone/seriya--iphone-13-pro стає все більш логічним вибором. Особливо для тих, хто прагне отримати флагманські можливості мобільного пристрою за доступною ціною.

Маючи справу з телефонами, якими вже користувались, потрібно зважати, що вони можуть бути не найкращого ґатунку. Тобто, мають певні дефекти корпусу, екрану, апаратної чи програмної частини. Щоб купити Айфон 13 Про бу, гідний нового, варто знати головні критерії вибору. Ними діляться фахівці магазину бу техніки в Харкові «ЯК НОВИЙ». 

Що варто перевірити перед тим, як придбати iPhone 13 Pro бу 

Дисплей 

Огляд вживаного смартфона Apple варто почати з його видимої частини, тобто, екрану. Переконайтеся, що OLED-дисплей Super Retina XDR не має вигорань, битих пікселів. Це найкраще видно на однотонному фоні різних кольорів: відкрийте темну та світлу картинки на дисплеї, щоб виявити можливі дефекти. Або перегляньте відео YouTube з паузами на різних відтінках, щоб все розгледіти. Також можете використати спеціальні програми для тестування дисплея, наприклад, Dead Pixel Test. Зверніть увагу на залишкові зображення після перегляду відео або використання програм з яскравими елементами. 

Камери 

Основне, що турбує користувачів, які люблять знімати смартфон. Протестувати потрібно всі камери та об’єктиви. Вас має цікавити: 

  • чіткість та зернистість зображення при хорошому освітленні;
  • плавність оновлення зображення;
  • можливість фокусування натисканням на екран. 

Зробіть кілька знімків / відео в різних режимах (стандартний, HDR, нічний) та переконайтеся, що все працює належним чином. Зокрема, деталізація, баланс білого, наявність шумів. Використовуйте зум, щоб перевірити якість зображення при наближенні. Зверніть увагу на фокусування та роботу авто експозиції. 

Динаміки та мікрофони 

Не менш важливий фактор, що визначає якість «яблучного» смартфона. Зробіть запис голосу за допомогою програми Voice Memos для перевірки мікрофонів. Прослухайте запис та мелодії дзвінка для перевірки динаміків. Нічого не має скрипіти, хрустіти чи видавати якісь інші дивні звуки. Також перевірте гучність навушників: через телефонний дзвінок або FaceTime. Не зайвим буде поклацати кнопки звуку / гучності (вони мають чітко натискатися, не западати і не люфтити).

Як купити iPhone 13 Pro бу – зовнішній огляд, тести функціональності та інше 

Коли основну перевірку закінчено, та не виявлено проблем смартфону, огляньте корпус на подряпини, вм'ятини, тріщини та інші дефекти. Перевірте стан акумулятора: Перейдіть до «Налаштування» -> «Акумулятор» -> «Стан акумулятора», щоб оцінити його місткість.

Не полінуйтеся також провести функціональні тести: перевірте Wi-Fi, Bluetooth, GPS, мобільний зв'язок, Face ID/Touch ID. Переконайтеся, що в комплекті є зарядний пристрій, кабель та інші необхідні аксесуари. Буває, що таких немає, отже, доведеться докупити.

Решта, що лишилось – це запитати історію пристрою у продавця (історію використання iPhone, чи був він у ремонті, чи є якісь проблеми) та звірити IMEI-код на сайті Apple для перевірки статусу гарантії та блокування. Якщо у вас немає ніяких нарікань, можете сміло купити Айфон 13 Про бу. Та якщо сумніваєтесь, що перевірили все правильно, краще не ризикувати та замовити iPhone бу в магазині, що дає гарантію. «ЯК НОВИЙ» пропонує смартфони Apple, що пройшли перевірку за понад 20 критеріями!



До списку