Статьи

Всім відомо, що таке дорожній саквояж. З кожним роком популярність цієї сумки лише зростає, пересуваючи її з розряду дорожньої поклажі до категорії іміджевих аксесуарів. Сучасні моделі саквояжів настільки різноманітні та зручні, що легко замінюють і клатчі, і сумочки, і валізи. Потрібно просто правильно підібрати варіант, який гармонійно поєднуватиметься з обраним вами стилем одягу.

Історія дорожнього саквояжу

У середині XIX століття починає активно розвиватися будівництво залізничних колій і коло людей, які мають змогу вирушити у подорож, значно розширюється. Тане попит на недорогі, але зручні дорожні сумки. Саме тоді з'являються перші саквояжі. Матеріалом для виготовлення служать килими, звичайнісінькі старі килими. Ці нові дорожні сумки вкрай недовговічні, але їхня зручність згладжує цей недолік.

Згодом саквояжі змінилися. Їх почали шити із натуральної шкіри. Це спричинило збільшення вартості дорожніх сумок та зниження їх доступності.

В історії США саквояж посідає особливе місце. Незалежність Америки відкрила широкі перспективи для сотень ділків, що хлинули потоком з півночі на південь, і скуповували за безцінь виробництва та нерухомість. Як дорожні сумки вони використовували саквояжі, що дало назву терміну «саквояжники».

Цікавий зовнішній вигляд, зручність та компактність саквояжів робить їх все більш затребуваними у людей різних професій: бізнесменів, адвокатів, лікарів тощо. За багатством саквояжу визначався рівень успішності його власника. Лікарі та адвокати користувалися саквояжами, виконаними з натуральної шкіри, де знаходилося місце як численним інструментам, так і важливим паперам.

Завдяки якісному пошиттю, щільній застібці та добротній ручці з металу та шкіри ця ручна поклажа була дуже зручною та довговічною. Забезпечені власники саквояжів із задоволенням прикрашали їх своїми ініціалами.

XX століття змінило громіздке та розкішне вбрання жінок на практичний, зручний одяг, більш відповідний новому ритму життя та стрімкому розвитку технічного прогресу. Такий туалет чудово доповнювався надійним, практичним та містким саквояжем. Стильний аксесуар гармонійно поєднувався із новими прямими силуетами суконь. Сучасний саквояж символізує подорожі та пригоди. Багато письменників XX століття, мандруючи у пошуках натхнення, доповнювали образ своїх героїв саме цією дорожньою сумкою.

Для захисту від крадіжки цінних речей на саквояжі починають ставити замки, ключі від яких власники носять на шиї. Згодом змінюється і зовнішній вигляд аксесуара. Його доповнюють оригінальні фасони, елегантна фурнітура, застібка-блискавка і т. п. Поява довгих ручок дало можливість носити саквояж на плечі, зробило його ще зручнішим і перетворило на самостійний предмет гардеробу.

Саквояж зараз – це класика виробів зі шкіри. Аксесуар, що є стильним доповненням до образу сучасної ділової людини. Зовнішній вигляд саквояжу повністю залежить від переваг його власника. Допускаються різні кольори та розміри, але якість має бути незмінно високою. Особливо цінними є авторські ручні роботи.

XXI століття знову зробив саквояж атрибутом елітарності. Легендарна практичність та місткість перетворили аксесуар на тренд сучасного ділового стилю. У створенні чоловічого образу він доповнює смокінг, ексклюзивний годинник та дорогі черевики.

Як виглядає сучасний дорожній саквояж

Давно переставши бути частиною лише чоловічого гардеробу, саквояж чудово доповнює жіночі образи, постійно вдосконалюючи свій зовнішній вигляд. Стають все різноманітнішими за його форму, розширюється асортимент матеріалу для виготовлення цих сумок, магнітна клямка змінюється спеціальними замками та застібками, додаються декоративні елементи тощо.

Істотних змін зазнають і розміри саквояжу. Сучасні невеликі варіанти цілком застосовні для походу працювати, прогулянки, невеликого подорожі тощо. Більше об'ємні моделі використовуються як зручні дорожні сумки.

б'єктивними перевагами сумок-саквояжів вважаються:

  • Привабливі зовнішній вигляд. Саквояж – улюблений атрибут шанувальників класичних та вінтажних речей.
  • Ідеальний баланс дизайну та практичності. Саквояж чудово поєднує у собі високу практичність та стильний зовнішній вигляд.
  • Функціональні можливості, комфорт. Завдяки різним секціям, надійному замку, кишенькам для дрібниць, ергономічному дизайну дорожній чоловічий саквояж зручно використовувати як для подорожей, так і в повсякденному житті.
  • Місткість. Навіть у компактну модель саквояжу можна помістити всі потрібні речі. Більш об'ємні варіанти служать дорожні сумки, що вміщають одяг, ноутбук, а також інші дрібниці.
  • Актуальність. Модні тенденції зробили саквояжі популярним аксесуаром не лише знаменитостей, а й звичайних студентів.
  • Великий вибір. Широкий асортимент пропонованих дизайнерами моделей дозволяє легко підібрати ідеальний варіант для чоловічого та жіночого образу.

Саквояж чудово підходить для бізнесменів. У ньому знайдеться місце для великих папок з документами, комп'ютера, телефону, косметики та багато іншого. Навіть повністю заповнена сумка не деформується і не виглядає набитою.

Дорожній саквояж чоловічий

Спочатку всередині саквояжу не було кількох відділів. У сучасних моделях різна начинка: відділення, кишеньки, додаткові перегородки. Їхня кількість визначається призначенням сумки.

Великі зміни відбулися і технології виробництва цих виробів. Постійні зміни зазнають розмірів, форм і матеріалів. Під впливом моди з ручної поклажі саквояж перетворюється на дорожню сумку великого розміру та назад. Щільну тканину замінює практична, стильна шкіра, доповнена різноманітною фурнітурою, декором, ручками та замками. 

Чоловічий дорожній саквояж підходить до різних стилів одягу. Класичні штани та менш офіційні штани, доповнені зверху піджаком або пальто, у поєднанні із саквояжем створюють модний образ.

Вигідно підкреслити статус і спроможність ділового чоловіка допоможе поєднання класичного ділового костюма із чорним або коричневим саквояжем.

Темно-коричневим саквояжем з ременем через плече можна чудово доповнити класичний образ, створений брюками та білою сорочкою. Складнощів ніяких, а результат чудовий.

Дорожній саквояж жіночий

Моделі жіночих саквояжів відрізняє округла форма або незграбні квадратні краї. Довгий час як замк використовувалася тільки рамкова клямка з металевими кульками зверху. Зараз же вітаються різні застібки.

Завдяки своїй зручності та практичності саквояж став прикрасою будь-якого жіночого гардеробу. Прекрасний вигляд сумки ідеально доповнює стильний образ, роблячи його завершеним. Модні тенденції давно вивели саквояж із розряду лише дорожніх сумок. Зараз це улюблений предмет ділових людей, студентів та модниць, які обожнюють його форму.

Шкіряний верхній одяг, темний низ та взуття на високих підборах можна чудово доповнити яскравим або класичним чорним саквояжем.

Як вибрати дорожній саквояж в інтернет-магазині

Вирушаючи в подорож, найчастіше люди вибирають дорожні сумки на колесах і з ручкою, що висувається. Вони досить зручні та місткі, але зовсім нездатні підкреслити ваш стиль. Дорожній саквояж, що гармонійно поєднується з одягом, чудово впорається з цим завданням.

Для цього аксесуара не важливі сезони та погодні умови. Підібравши універсальний колір із відтінків чорної, темно-синьої та сливової палітри, ви зможете подорожувати зі своїм саквояжем і влітку, і взимку.

Форма теж може бути будь-якою, але врахуйте, що прямокутні та квадратні моделі поєднуються не з усім одягом.

Правильний вибір має бути орієнтований те що, що саквояж лише доповнення до стилю, а чи не основна його частина. Потрібно, щоб він лише підкреслював образ, а чи не перетягував всю увагу. Вид, розмір та фактура цієї дорожньої сумки підбирається з урахуванням спрямованості поїздки та пори року. Зазвичай саквояжі не надто місткі, тому що під зав'язку їх не набивають, тому в них містяться лише необхідні предмети.

Спрямованість і настрій поїздки визначають зовнішній вигляд сумки, що вибирається. Для ділового відрядження ідеально підійде класичний стиль у стриманих тонах. Подорожі та відпочинок прикрасить яскравий саквояж химерної форми.

Є кілька важливих моментів, на яких слід акцентувати увагу на виборі дорожнього саквояжу.

Форма сумки.

Ринок заповнений широким асортиментом саквояжів різних форм. Вибирати слід з власних потреб і бажань. У незграбний саквояж можна помістити більше речей, ніж у сумку з жорсткими стінками і правильною формою, ємність якої дуже обмежена.

Місткість.

Вибираючи саквояж, заздалегідь продумайте обсяг речей, для перенесення яких використовуватиметься. 

Колір.

Колірна палітра безпосередньо залежить від переваг господаря саквояжу в одязі та стилі. Універсальним варіантом вважаються відтінки чорного та коричневого кольорів.

Щоб наголосити на індивідуальності або доповнити незвичайний гардероб аксесуаром, потрібно підібрати відповідну сумку. Часто саквояж контрастного одягу кольору виглядає набагато яскравіше.

Матеріал.

Найпрактичнішим матеріалом для виготовлення дорожнього саквояжу є натуральна шкіра. Альтернативою може бути сумка із замінника шкіри або текстилю. Важливо лише вибрати якісний матеріал. Зовнішній вигляд виробу, приємний запах, акуратно виконані рядки, добротний матеріал підкладки сумки — все це говорить про якість саквояжу.

Фурнітура.

Добротні саквояжі завжди з фурнітурою із нержавіючого матеріалу. Ручка та інші елементи повинні бути надійно закріплені, не бовтатись, зберігати гарний зовнішній вигляд протягом усього терміну використання сумки.

Ручки.

На фірмових саквояжах кріпляться кільця ручкотримачі. Зверніть увагу, щоб розмір кільця відповідав розміру ременя. Це допоможе уникнути дискомфорту при носінні через скочування ременя убік.

Рівень комфорту.

Комфортність використання дорожнього саквояжу визначається індивідуальними уподобаннями. Ергономіка саквояжу, його зручність можна визначити, навантаживши його речами та взявши в руку.

Вага.

Зверніть увагу на вагу порожньої моделі. Від надто важких варіантів краще відразу відмовитися, адже після заповнення їхня вага ще збільшиться.

Як скласти речі в дорожній саквояж

Для короткострокового відрядження чи невеликої подорожі знадобиться трохи речей, сенсу носити за собою валізи — ні. Прекрасним варіантом буде дорожній саквояж. Легкий, зручний, стильний — він не буде тягарем і відмінно доповнить ваш образ.

У нього поміститься все, що може знадобитися у нетривалій поїздці. Наші поради допоможуть вам компактно запакувати речі в саквояж, щоб узяти з собою все необхідне та отримувати від подорожі лише задоволення.

  1. Складіть список. Нічого не забути і спокійно зібратися допоможе заздалегідь складений список речей. Напишіть його і кілька разів перечитайте, щоб відсікти все зайве та не надто необхідне у поїздці. Через кілька днів знову поверніться до списку і ще раз скоротите його. У результаті залишиться все необхідне і важливе. Не варто викидати список, він може врятувати вас і наступного разу.
  2. Підготуйте речі. Для початку підготуйте речі та викладіть в одному місці, наприклад, на ліжку. Це допоможе реально оцінити обсяг багажу, визначити черговість його розміщення та відкинути все зайве.
  3. Не беріть багато взуття. Дорожній саквояж не безрозмірний. Для правильно складеного взуття потрібно чимало місця. Продумайте, яке взуття вам обов'язково знадобиться, а без якого ви зможете обійтися.
  4. Використовуйте хитрощі для компактного укладання речей. Головне завдання полягає в успішному розподілі всього необхідного, особливо у випадку, коли із собою потрібно взяти багато одягу. Слідкуйте, щоб усі речі були за сезоном.
  5. Складайте речі валиками. Нова техніка скручування одягу в рулони, при якій речі завертаються у валики, а не складаються чаркою, допомагає покласти в дорожній саквояж багато одягу та не зім'яти його.
  6. Використовуйте вакуумні пакети. Зекономити місце у дорожньому саквояжі та взяти багато одягу можна, помістивши речі у невеликі вакуумні пакети. Завдяки їм можна кардинально зменшити обсяг. Це особливо актуально для зимових поїздок, коли більшу частину простору сумки займають об'ємні светри. Вакуумний пакет дозволяє видалити повітря між волокнами мохера чи вовни.

    Закриваються пакети на герметичну подвійну блискавку, яка пропускає повітря, і підтримує вакуум. Насос зазвичай входить до комплекту пакетів, але можна скористатися і побутовим пилососом. У результаті обсяг речей зменшується від 2 до 4 разів.

  7. Залишіть трохи вільного місця. Однак, навіть знаючи всі трюки та хитрощі компактного пакування багажу, намагайтеся занадто не набивати сумку.
     


До списку