Статьи

Дерев’яне ліжко — це перевірена часом класика, яка чудово поєднується з сучасними концепціями інтер’єру спальні. Меблі, виготовлені з масиву деревини, мають дивовижну структуру матеріалу, унікальний теплий колір та розкішний вигляд. Характерними властивостями ліжок з дерева є міцність, довговічність та надійність. Бажаєте придбати ліжко? Дізнайтеся, щебільше інформації про переваги дерев'яних ліжок тут, у цій статті, та зверніть увагу на особливості вибору моделей ліжка. Дерев’яним ліжкам віддають перевагу практичні люди, які цінують якість, добротність та естетичність у поєднанні з позитивним впливом на самопочуття. Меблі з дуба, берези, сосни, вільхи екологічно безпечні, не містять шкідливих речовин та мають неймовірну фактуру. 

Спальня — це особистий простір для комфортного відпочинку. При розробці інтер'єру потрібно врахувати усі тонкощі та підібрати ліжко згідно зі стилістикою кімнати. Спальне місце має бути зручним, ергономічним, затишним та забезпечувати гарний відпочинок та здоровий сон.

Визначальні переваги ліжка з деревини

Особлива енергетика натурального дерева здатна створити неймовірну атмосферу тепла та природної свіжості, приправлену елегантними нотами вишуканості та достатку. Міцне і надійне ліжко з деревини завжди в тренді та навіть після багаторічного використання зберігає чудовий вигляд. Основними перевагами дерев'яних ліжок вважають:

  • міцність, стійкість до навантажень та довговічність;
  • естетичний та досконалий вигляд;
  • екологічність;
  • стійкість до пошкоджень;
  • велике різноманіття моделей.

Сучасні ліжка забезпечують не тільки повноцінний відпочинок, а ще мають додаткові модулі для більш оптимального використання простору спальні.

На що звернути увагу при виборі?

Широкий асортимент меблів різних видів та форм ускладнює вибір, тому що зазвичай дерев’яні ліжка мають привабливий вид, виглядають стильними та добротними. Для правильного вибору моделі, бажано звернути увагу на нескладні рекомендації:

  • перш за все проаналізуйте відповідність простору кімнати габаритам ліжка. Між спальним місцем та іншими предметами інтер'єру мають залишатися проходи для вільного переміщення по кімнаті;
  • оптимально підібрана конструкція дозволить доцільно використовувати простір та зберігати речі у спеціальних модулях. Цікаві варіанти представлені у вигляді вбудованих ніш або висувних шухляд;
  • вид та декор узголів’я має відповідати не тільки вашим побажанням, але також узгоджуватись з концепцією кімнати;
  • колір ліжка повинен пасувати дизайнерському стилю спальні.

Майте на увазі, що деякі породи дерев чутливі до перепаду температур та впливу сонячних променів. Тож для збереження гарного вигляду, ліжко краще встановлювати подалі від вікон та опалювальних приладів, регулярно очищати від пилу та обробляти поверхні спеціальним воском.



До списку