Статьи

Твердопаливні котли  — один із найбільш популярних теплогенераторів, що застосовуються в системах централізованого опалення приватних будинків та комерційних споруд. Таке обладнання допомагає суттєво знизити затрати в холодний період року на підтримку необхідної температури всередині приміщення. Це є можливим внаслідок низької вартості та широкої доступності енергоресурсу, що використовується. Але твердопаливні котли встановлюють не лише за ради економії. Таке обладнання має ряд додаткових переваг. Наприклад воно дає можливість організувати повністю енергонезалежну систему опалення. Особливо актуальним це питання є для сільської місцевості. Адже саме там частіше зустрічаються перебої з подачею електроенергії. Купити енергонезалежний бюджетний твердопаливний котел сьогодні досить просто і через Інтернет. Адже саме інтернет-магазини пропонують вигідні умови та швидку доставку.

Твердопаливні котли – досить складне обладнання, яке наділене рядом специфічних особливостей експлуатації тому до його вибору слід проявити деяку увагу. Від того наскільки буде відповідати обрана модель умовам використання та основному завданню, яке необхідно виконувати напряму залежить не тільки ефективність, а й зручність для користувача. Так наприклад таке обладнання може бути використане в якості основного чи допоміжного теплогенератора. Якщо котел використовується як основний, то одним із найважливіших параметрів його роботи буде тривалість горіння однієї порції палива. Адже саме тривалість горіння визначає режим експлуатації. Від цього показника залежить як часто необхідно буде підходити до котла для нового дозавантаження паливом. У випадку використання в якості допоміжного теплогенератора на перший план виходять параметри ефективності та ціни.

При виборі твердопаливного котла слід особливу увагу приділити матеріалам з яких він виготовлений. Відповідальні виробники для корпусу застосовують листову жароміцну сталь. Товщина сталі має бути більше 4 мм. Саме така товщина дозволить гарантовано експлуатувати обладнання не менше 10 років. Корпус котла має бути утепленим якісним тепло ізолятором. Для таких цілей використовують мінеральну вату.

Краще, якщо твердопаливний котел має декілька способів керування температурою теплоносія: електронний та механічний. Таку модель можна застосовувати як в системах опалення з декількома різними споживачами, так і в системах гравітаційного типу з природньою циркуляцією теплоносія.

Твердопаливні котли досить перспективне обладнання для використання в системах обігріву приміщень. Вони повністю виконують поставлені задачі при цьому суттєво знижують затрати.



До списку